Inquietud a Més País per la falta d'avals a Barcelona

Només han recollit la meitat de les 5.000 firmes necessàries i el termini s'acaba dilluns

zentauroepp50053102 errejon190925203829

zentauroepp50053102 errejon190925203829 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

Més País ja ha donat a conèixer tots els noms de les persones que encapçalaran les seves llistes pròpies el 10-N, amb una excepció: Barcelona ¿El motiu? Que avui en dia no tenen els avals necessaris per poder presentar la seva candidatura. Només tenen la meitat de les 5.000 firmes necessàries i el termini acaba dilluns a les 23.59 hores, un fet que genera profunda inquietud en el projecte d’Íñigo Errejón.

Fonts de Més País reconeixen que estan «treballant a contrarellotge» i que van «justos de temps». Barcelona és l’única ciutat on han hagut de recollir firmes, ja que en la resta de províncies es presenten en aliança amb Equo, que ja ha aportat els avals.

Notícies relacionades

Errejón havia decidit finalment aquesta setmana presentar candidatura a Barcelona malgrat saber que a la capital catalana el seu nou projecte pot tenir dificultats afegides, ja que hauria de competir no només amb Podem, sinó amb uns comuns que ja presenten un perfil diferenciat del de Pablo Iglesias

Raimundo Viejo és el nom que amb més força ha sonat per comandar la llista catalana d’Errejón. Politòleg i un dels impulsors de Podem, es va traslladar a Barcelona el 2005, on també va ser un dels artífexs de la candidatura de Barcelona en Comú.  Després de la inesperada victòria d’Ada Colau  el 2015, va deixar la universitat per passar a ser regidor d’Educació i Universitats a l’Ajuntament, càrrec al qual va renunciar per anar en la llista d’En Comú Podem al Congrés el 2016, en què no va repetir el 28-A. S’haurà de veure no només si ara torna a una llista a les generals, sinó si també hi ha finalment candidatura ‘errejonista’ en territori Colau.