EN UN VÍDEO

Podem apel·la als seus orígens i carrega contra el PSOE i la seva relació amb els grans poders

La formació morada retreu els socialistes que en el passat hagin preferit pactar amb Ciutadans fent cas a «els grans poders»

«Tots sabem el que ha passat. «Però no abaixem els braços ni renunciem; sabem d'on venim però sobretot sabem on anem».

podemos apela a sus origenes y carga contra el psoe / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Podem ha compartit a les seves xarxes socials un vídeo en el qual, entre retrets al PSOE, apel·la als començaments de la formació morada amb al·lusions al15M, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i a les diferents lluites que han recolzat en els seus cinc anys de vida. Recorden que malgrat la situació actual de bloqueig en les negociacions amb els socialistes per formar Govern, i tot i que en els últims anys hagin preferit pactar amb Ciutadans fent cas als «grans poders», ells «no abaixaran els braços».

«Tots sabem el que ha passat. Però no baixem els braços ni renunciem; sabem d’on venim però, sobretot, sabem on anem», diu la veu en ‘off’ mentre es mostren imatges del secretari general, Pablo Iglesias, en les quals després dels comicis del 28 d’abril recalcava que les forces progressistes havien sumat més que les de dretes.

A la peça audiovisual, d’aproximadament un minut i mig de durada, els morats recorden que després de les eleccions del 2015, les primeres generals a les quals es van presentar, «els grans poders i el PSOE van preferir firmar un acord amb Rivera», és a dir, amb Ciutadans.

Després d’això, el vídeo mostra imatges de la moció de censura fallida impulsada per Podem la primavera del 2017 i recorden que malgrat l’intent, «el PSOE va dir no».

«Vam continuar lluitant i vam convèncer el PSOE»

Seguint el fil dels esdeveniments polítics dels últims anys, el vídeo recala en la moció de censura a Mariano Rajoy que sí que va tirar endavant, i s’arroguen el seu èxit apuntant que van convèncer el PSOE. «Vam contiuar lluitant i vam convèncer el PSOE, vam fer fora el PP», apunta la veu en ‘off’, per a després recordar que van fer president Pedro Sánchez «sense demanar res a canvi».

Una de les fites que també recorden és la de l’acord per alspressupostos Generales de l’Estat del 2019. Amb imatges de la firma de l’acord entre els dirigents dels dos partits assenyalen que ells van aconseguir «arrencar al PSOE els pressupostos més socials de la història». El vídeo acaba amb la frase «tots sabem el que ha passat» i afegeixen: «Però no abaixem els braços ni renunciem; sabem d’on venim però sobretot sabem on anem».

A la publicació del vídeo, que de fons manté una música utilitzada freqüentment per a escenes èpiques, ha reaccionat el secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, que en el seu compte de Twitter ha assenyalat que «la millor brúixola són els principis».

Notícies relacionades

«Els motius pels quals cadascú fa el que fa. Per a què. Per què. Per qui. Sobretot, per qui. Enmig de la tempesta, tenim molt clar d’on venim i això fixa ferm el timó del cap a on anem», explica el responsable de liderar les converses amb el PSOE.

El vídeo s’ha publicat després de les negociacions fallides dels equips negociadors de les dues formacions per arribar a un acord de Govern, i després que els líders del PSOE i Podem escenifiquessin en la sessió de control al Govern d’aquest dimecres al Congrés les seves diferències.