AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVA

Diada de Catalunya 2019: l'himne d'Espanya sona des d'un balcó durant l'ofrena floral del Govern

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat posteriorment aquest fet, que denota, segons ha dit, «falta de sensibilitat i falta de respecte cap a altres sensibilitats»

suena el himno de espana durante la ofrenda floral de quim torra en el monumento de rafael casanova / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El president de la GeneralitatQuim Torra, i la resta de membres del seu Govern han obert aquest dimecres la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada, mentre sonaven els acords del’himne espanyol procedents del balcó d’un hotel adjacent. [Segueix les últimes notícies de la Diada 2019 en directe.]

A les 9.00 hores d’aquest matí plujós, flanquejats per una formació de gala dels Mossos d’Esquadra, Torra i els seus consellers s’han acostat al monument situat a la ronda de Sant Pere de Barcelona per dipositar la seva ofrena.

Just en aquell moment, des d’un balcó situat darrere del monument a Casanova ha sonat l’himne espanyol, que s’ha encavalcat en part amb ‘Els segadors’, himne català, que sona cada vegada que representants d’una institució dipositen la seva ofrena.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat posteriorment aquest fet, que denota, segons ha dit, «falta de sensibilitat i falta de respecte cap a altres sensibilitats».

«Estem celebrant la Diada Nacional de Catalunya amb una ofrena a Rafael Casanova i aquest acte incívic, com és intentar un boicot amb l’himne d’Espanya, ens sembla incívic i lamentable», ha denunciat. Budó també ha animat els catalans a participar «massivament, cívicament», en els actes reivindicatius d’aquesta Diada per reclamar la «llibertat» de Catalunya. 

Identificats pels Mossos

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra han identificat poc després les dues persones que han posat l’himne espanyol a un alt volum durant l’ofrena del president de la Generalitat i el Govern al monument de Rafael Casanova a Barcelona.

Segons han informat fonts de la policia catalana, els han identificat per alteració d’un esdeveniment autoritzat, i per prevenir que poguessin provocar algun altre incident, tot i que no els han detingut ni denunciat.