CARTA DES DE LLEDONERS

Cuixart demana a l'independentisme un «esforç» per mantenir la unitat

«L'Estat pretén que ens desmobilitzem i que caiguem en la frustració», avisa en una missiva

La reflexió del president d'Òmnium arriba en un moment de tensió entre ERC, JxCat i l'ANC

ealos47134552 graf3781  madrid  26 02 2019   imagen de la se al institucio190226144327

ealos47134552 graf3781 madrid 26 02 2019 imagen de la se al institucio190226144327

2
Es llegeix en minuts
ANC

El presidentd’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit al pas de les tensions i discrepàncies sorgides al si del’independentisme  i des de la presó ha enviat als socis d’Òmnium –una de les entitats organitzadores de la manifestació de la Diada– una carta en què demana un “esforç” per mantenir la unitat independentista, especialment de cara a la sentència del procés, i avisa que “un debat que no passi per la resolució del conflicte és estèril”. La investidura de Pedro Sánchez, en què JxCat i ERC han votat diferent, i la manifestació de la Diada, que ha motivat enfrontaments entre ERC i l’ANC, són dos dels punts de fricció que s’han fet visibles en els últims dies.

“Tinguem present que la repressió busca dividir els que lluiten i que tots hem de fer un esforç, tant individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia els uns amb els altres”, assenyala Cuixart a la carta. En aquesta línia, el president d’Òmnium, en presó preventiva per l’1-O, demana als independentistes “continuar demostrant que som un país de grans consensos”. “L’Estat pretén que ens desmobilitzem i que caiguem en la frustració”, avisa.

En la missiva, Cuixart al·ludeix a la sentència del procés i planteja la possibilitat que la resolució sigui condemnatòria i que hagin de complir la pena fora de Catalunya. “Diuen que potser haurem de tornar a Madrid després de l’estiu. Estic convençut que això no condicionaria en cap cas la reacció a la sentència, sinó que seria un altre altaveu més per visualitzar el greu retrocés democràtic que estem vivint. Perquè continuarem defensant els postulats polítics que ens han portat fins aquí. Sense rancor ni renúncies de cap tipus”, afirma.

“Redescobrir Gandhi”

Notícies relacionades

El president d’Òmnium convida a disfrutar les petites victòries que assegura s’han produït al llarg del procés judicial: “L’Audiència de Barcelona ha descartat imputar els votants de l’1-O, resolent que l’acció dels ciutadans està emmarcada ‘en un moviment de desobediència civil no-violenta que busca impactar en l’opinió pública’. Aquesta resolució és una victòria no menor, perquè les jutges han dit bé clar allò que el Tribunal Suprem es nega a acceptar”, escriu Cuixart.

El dirigent independentista acaba la seva carta convidant els seus lectors a “redescobrir Gandhi” i la seva “faceta més activista”. “Amb tot el que estem vivint a casa i al món, els seus ensenyaments són encara més de referència. No oblidem que la resistència social i la lluita no-violenta demanen tanta determinació com capacitat organitzativa”, conclou.