madrid

L'al·legat a favor de la tercera edat de Carmena: s'ha de lluitar contra l'edatisme

L'alcaldessa demana disfrutar de "la llibertat que dona la jubilació"

manuelacarmenainstagram

manuelacarmenainstagram

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha instat a lluitar contra "l’edatisme, que afirma que els avis només han d’estar asseguts, tranquils", un pensament "molt mesquí i equivocat", i ha animat a disfrutar de la llibertat de la jubilació, que suposa "un adeu i un hola".

Carmena ha participat aquest divendres en l’acte d’homenatge de l’Ajuntament de Madrid a 150 antics funcionaris del consistori, retirats de la vida laboral el 2018. S’hi ha presentat la nova associació de jubilats de l’ajuntament.

Notícies relacionades

"S’ha de disfrutar de la llibertat que dona la jubilació i donar alternatives per a qui hi arriba", ha defensat la regidora, que s’ha referit amb un adeu i un hola a la jubilació. Amb l’adeu s’ha referit a l’acabament de la vida laboral activa, "després de la qual els jubilats han de ser conscients de tot el que han après". Amb l’hola se saluda a una nova etapa plena de llibertat. 

L’al·legat de Carmena es produeix just un dia després que Cayetana Álvarez de Toledo, diputada electa del Partit Popular, carregués contra la "manera de fer política, com a pàmfila, pueril i senil" de l’alcaldessa, al considerar que darrere d’aquesta "àvia entranyable que apel·la al sentimentalisme" s’amaga una "immensa actitud".