CITA AMB LES URNES

Puigdemont anirà al debat de TV-3: "Si Junqueras hi és, jo també hi seré"

El candidat de JxCat a les eleccions europees diu que acudirà després de l'autorització de la JEC a Junqueras

zentauroepp40387612 barcelona  02 10 2017  reunion del consell executiu del gove190513174121

zentauroepp40387612 barcelona 02 10 2017 reunion del consell executiu del gove190513174121 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat i candidat de JxCat a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha decidit participar en el debat de TV-3 i Catalunya Ràdio entre els candidats després que la Junta Electoral Provincial de Barcelona hagi autoritzat el postulant d’ERC, Oriol Junqueras, i el número dos de JxCat, Toni Comín, a participar de manera telemàtica.

"Mentre no deixaven anar al debat el vicepresident Junqueras, teníem clar que jo no hi podia anar. No seria just; no volem un avantatge fruit de la repressió. Si ell hi és, jo també hi seré. I em fa molta il·lusió ser-hi amb ell. No ens dividiran", ha escrit Puigdemont en el seu compte personal de Twitter.

La resolució de la junta exposa que "no pot prohibir-se la participació en el debat per via telemàtica, si bé hauran d’extremar-se les cauteles perquè aquesta circumstància no comporti avantatges per a cap dels candidats".

Notícies relacionades

En el cas de Junqueras, matisa que la presó de Soto del Real assegura que la participació del candidat en un debat així resultaria "greument pertorbador" per al funcionament del centre, per la qual cosa obre la porta al fet que la presó hi pugui plantejar objeccions.

El recurs desestimat per la junta el va presentar Ciutadans l’11 de maig. El partit taronja va argumentar que la seva intervenció per via telemàtica vulnerava les condicions d’igualtat i neutralitat. La Junta Electoral també ha desestimat el recurs del PP. Es pot assenyalar que la decisió pot ser recorreguda a la Junta Electoral Central (JEC).