CITA AMB LES URNES

Artadi justifica el pas enrere de Puigdemont de cara a ser president amb dards a ERC

La candidata de JxCat atribueix la decisió al bloqueig dels republicans de la reforma del reglament del Parlament

Acusa Colau de mentir sobre seguretat a Barcelona i evita concretar els Mossos que s'incorporaran ben aviat a Barcelona

zentauroepp48117649 elsa artadi190512130536

zentauroepp48117649 elsa artadi190512130536 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Els representants de Junts per Catalunya en la reforma del reglament del Parlament, amb la qual s’intenta la investidura a distància d’un candidat a president (malgrat que el Constitucional ha sentenciat que això és contrari a la llei) feia setmanes que lamentaven en privat la dilació dels treballs, per part de tots els grups, i concretament tambéd’ERC. La guerra larvada amb els republicans sembla que ara es converteix en batalla oberta, i d’aquí la decisió de Puigdemont de renunciar a tornar a intentar ser president, quan fins fa pocs dies mantenia viva aquesta bandera. Aquest dilluns Elsa Artadi, número dos de JxCat a les municipals a Barcelona, ha donat a entendre que és ERC la que ha vetat aquesta opció.

Notícies relacionades

"La reforma del reglament no s’ha tirat endavant, hi havia una majoria el 30 de gener [del 2018] que no es va materialitzar", ha recordat, i per això ha atribuït la decisió de Puigdemont a una anàlisi "realista sobre la situació al Parlament". Una manera indirecta de dir que és Esquerra la que bloqueja aquesta possibilitat de tornada de Puigdemont. Amb tot, fonts de JxCat continuen sense descartar del tot la tornada del seu líder, en funció de les circumstàncies futures. Ara, en campanya, s’opta per llançar un dard a Esquerra, partit amb el qual es competeix especialment a la ciutat de Barcelona i de cara a institucions clau com la Diputació de Barcelona.

Seguretat

D’altra banda, Artadi ha presentat les seves propostes en matèria de seguretat, reclamant més agents de la Guàrdia Urbana a la capital catalana per afrontar l’increment dels fets delictius, que ha atribuït al Govern d’Ada Colau, a qui ha acusat de no creure en la policia municipal, reaccionar tard i "centrifugar" les culpes, així com "mentir" sobre, precisament, l’increment d’agents locals. "Menteix com en gairebé tot el que diu", ha etzibat. Preguntada en dues ocasions sobre si exigirà la incorporació d’un nombre determinat de Mossos d’Esquadra aquest estiu a Barcelona, donada la posada en marxa de 500 noves places, Artadi s’ha resistit a donar una xifra més enllà d’apuntar que "és evident que una xifra [de Mossos] anirà a Barcelona".