Maragall: "Iceta demostra que el PSOE és part activa de la repressió"

L'alcaldable dubta de la categoria moral del líder del PSC

El republicà no descarta governar en solitari si guanya el 26-M

fcasals47758551 graf1114  barcelona  14 04 2019   el alcaldable por barcelon190414133934

fcasals47758551 graf1114 barcelona 14 04 2019 el alcaldable por barcelon190414133934

1
Es llegeix en minuts

Les paraules de Miquel Iceta en les quals assegurava que no visitarà els presos independentistes, per no donar peu a males interpretacions,  van ser rebudes amb extrema fredor per part d’ERC. El seu alcaldable per Barcelona, Ernest Maragall, va afirmar en un acte de campanya, que el que ha dit Iceta demostra que els socialistes formen “part activa del bàndol de la repressió” i que el primer secretari del PSC acredita que no és el candidat “idoni” per representar el Parlament al Senat i menys presidir-lo. “El que ha fet Iceta” va sentenciar “és dir, ‘jo estic amb els que van posar Junqueras a la presó’”.

“Les paraules d’Iceta, sobretot, el qualifiquen més en l’ordre moral que en el polític”, va fustigar Maragall, que estava al costat de Pere Aragonès quan el líder republicà va deixar anar que una visita d’Iceta al Centre Penitenciari Madrid 5 podria desembussar el seu nomenament com a senador autonòmic.

Maragall, des del mirador de la carretera de l’Arrabassada, va desglossar el seu programa metropolità, que passa per crear un govern de la ciutat real, amb el nom de Consell de Cent metropolità que, a curt termini, ha de definir els òrgans de govern que s’han de crear. “Si s’han de cedir competències, Barcelona hi estarà a favor”, va sentenciar.

'Mentida'

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Maragall va assenyalar que s’ha d’acabar amb la “mentida” que la potència metropolitana suposa un “contrapoder” al Govern de la Generalitat. Maragall va atorgar l’autoria de la seva visió metropolitana a Oriol Junqueras “que des de Sant Vicenç dels Horts va propugnar “ cosir les diferents ciutats “entre si, però també amb la resta del país,”

Quant a les possibles aliances, el republicà va afirmar que no descarta, si guanya, governar en solitari.