ELECCIONS GENERALS 28-A

L'un per un del debat d'Atresmedia i les diferències amb el de RTVE

zentauroepp47866753 madrid  23 04 2019  segundo debate en atresmedia para las el190423225105

zentauroepp47866753 madrid 23 04 2019 segundo debate en atresmedia para las el190423225105 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Així s’han mostrat els quatre candidats a la presidència del Govern durant les dues hores de debat a Antena 3 i La Sexta.

PEDRO SÁNCHEZ: Combatiu

El candidat del PSOE va abandonar el perfil institucional del primer debat i va sortir des del principi a intentar neutralitzar les acusacions de les dretes. El van beneficiar les topades entre Pablo Casado i Albert Rivera, i va apuntalar els ponts amb Pablo Iglesias. A diferència de dilluns, va aprofitar per llançar propostes concretes i reiterar les línies vermelles a l’independentisme.

PABLO CASADO: Contraatacant

El candidat del PP va voler repetir el guió del debat de RTVE evitant portar la iniciativa, però va haver d’enfangar-se des del principi per defensar-se de les envestides de Pedro Sánchez i Albert Rivera. Va contraatacar amb més efectivitat que dilluns, però se’l va notar una mica descol·locat pels cops del presidenciable de Cs en matèria social i econòmica. Tampoc va anar més enllà del seu manual a l’hora de parlar de Catalunya.

PABLO IGLESIAS: Moderat

Notícies relacionades

Menys aferrat a la Constitució que dilluns, el candidat d’Unides Podem va exhibir aplom per mirar d’escapolir-se del foc creuat entre els seus tres contrincants i allunyar-se de la seva imatge rebel. El seu protagonisme va anar de menys a més. Va saber col·locar de forma eficaç els seus missatges i es va defensar bé en el debat sobre Catalunya, sobretot quan va recolzar un referèndum d’autodeterminació davant tots els seus adversaris.

ALBERT RIVERA: Indòmit

El candidat de Ciutadans va ser qui més va elevar el to respecte al primer debat. Va buscar (i va trobar) el cos a cos amb Pedro Sánchez i amb Pablo Casado, a qui va portar al seu terreny en algunes ocasions. Va atacar primer el candidat del PP per marcar distàncies en polítiques socials i econòmiques, però després es va acarnissar amb l’aspirant socialista sobretot quan s’abordava el conflicte català.