ELECCIONS GENERALS 28-A

L'un per un del debat de RTVE

zentauroepp47855966 candidates for spanish general elections people s party  pp 190422222731

zentauroepp47855966 candidates for spanish general elections people s party pp 190422222731 / REUTERS TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Així s’han mostrat els quatre candidats a la presidència del Govern durant els 90 minuts del debat de RTVE.

Newsletters

Rep al teu correu les últimes notícies de la cursa electoral

Rep al teu correu les últimes notícies de la cursa electoral(activant la casella ‘Claus electorals’ en el teu perfil d’usuari)

PEDRO SÁNCHEZ: Institucional

El candidat del PSOE va fer més de president del Govern que d’aspirant electoral. Amb prou feines va sortir del guió institucional i es va parapetar en els seus nou mesos de gestió per defensar-se de les pulles del PP i Cs, però sense una proposta. Va buscar sense èxit el cos a cos amb Pablo Casado i va traspuar incomoditat quan aquest i Albert Rivera el collaven amb Catalunya.

PABLO CASADO: Desdibuixat

El candidat del PP va estar més temperat que aquests últims mesos, intentant convèncer als indecisos de l’experiència de govern del seu partit i desmarcar-se així dels seus contrincants de la dreta. Més descol·locat als blocs econòmic i social, va recuperar impuls quan es va parlar de les aliances postelectorals i dels possibles indults als independentistes catalans.

PABLO IGLESIAS: Constitucionalista

Notícies relacionades

Davant les crítiques de les dretes a la ideologia del seu partit, el candidat de Podem va dedicar tot el debat a reivindicar la Constitució, sobretot els articles socials i econòmics que creu que no es compleixen. Va buscar la manera d’escapolir-se del debat territorial i va quedar diluït entre les enganxades entre Pedro Sánchez i les dretes.

ALBERT RIVERA: Efectiu

El candidat de Ciutadans va ser el que es va mostrar més còmode en un debat en què també va atacar en moltes ocasions el PP per provar de situar-se al centre, tàctica amb què va sorprendre Pablo Casado. Va saber col·locar amb eficàcia els missatges i les propostes de cara a la seva parròquia i va aconseguir el cos a cos amb tots els seus contrincants.