Expedient a un metge de Vox a València que va dir a una pacient: «¿Els pits els tens igual de durs?"

La Conselleria de Sanitat de Valencia obre un expedient al facultatiu

El denunciat és el número tres de la candidatura autonòmica de la formació

zentauroepp47808027 valencia190418165655

zentauroepp47808027 valencia190418165655

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana ha obert un expedient disciplinari al metge d’atenció primària de la localitat valenciana de Chelva Vicente Manuel Roglá, número tres de la candidatura autonòmica de Vox a les Corts Valencianes, després de la denúncia per assetjament presentada contra ell per una pacient el 2018.

Fonts de la Conselleria han confirmat a Efe l’obertura d’un expedient disciplinari, que en aquests moments s'està tramitant sense precisar el contingut de la queixa. Però segons avança aquest dijous l’edició valenciana d’eldiario.es, l’afectada va posar una denúncia davant de la Guàrdia Civil i Sanitat després d’acudir el 18 de novembre passat al centre de salut de Chelva per una erupció cutània a la cintura.

"¿Portes sostenidor?"

Aquest diari digital assenyala que, segons la versió de la pacient, després que el metge li palpés la zona lesionada li va dir: "Estàs molt dura, ¿vas al gimnàs? ¿Els pits els tens igual de durs? "¿Portes sostenidor?". La denunciant, afegeix, va assegurar sentir-se "bruta i humiliada" per les paraules del metge i va afirmar que tenia por davant de la possibilitat de tornar a ser atesa per aquest facultatiu.

Segons eldiario.es, Sanitat va respondre a la queixa amb un escrit del 19 desembre en què es disculpava "pels inconvenients soferts" i explicava que "el doctor va provar de rebaixar la seva preocupació amb diferents frases deduint que es devia haver produït una mala interpretació de les seves paraules" i que demana "disculpes per això".

Vox denuncia uns "fets falsos"

Notícies relacionades

Des de Vox han assenyalat a Efe que la notícia publicada aquest dijous "fa referència a una denúncia basada en uns fets que són completament falsos, que atempten contra la dignitat personal i professional del candidat, que no coneix el veritable motiu pel qual s’ha presentat aquesta denúncia i està completament perplex". "El cas està en mans dels advocats", han afegit des de la formació política.

Fonts del Col·legi de Metges de València han informat a Efe que en aquesta entitat no ha entrat cap reclamació, denúncia o queixa per part de la pacient, i que tampoc han sigut informats per part de la Conselleria de Sanitat de l’obertura de l’expedient disciplinari al facultatiu.