enviada una missiva des de waterloo

Puigdemont denuncia una amenaça de segrest i demana empara al Parlament

L'expresident exposa en una carta que un empresari ofereix 100.000 euros a qui el rapti

La Cambra catalana ha encarregat un informe als lletrats per determinar com actuar

zentauroepp46632424 carles puigdemont190121135348

zentauroepp46632424 carles puigdemont190121135348 / JULIEN WARNAND

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha demanat l’empara a la Mesa del Parlament per l’amenaça que diu que ha rebut d’un empresari que ofereix una recompensa per segrestar-lo. L’òrgan de govern de la Cambra catalana ha sol·licitat ja un informe jurídic sobre aquesta qüestió.

A la carta que Puigdemont ha dirigit a la Mesa, remesa des de Waterloo (Bèlgica), l’expresident indica que ha tingut coneixement per alguns mitjans de comunicació que l’empresari Gerard Bellalta ofereix una recompensa de 100.000 euros a qui el segresti.

La carta que Puigdemont ha enviat sobre l’amenaça de segrest al Parlament.

Segons Puigdemont, al marge de les actuacions judicials que pugui portar una amenaça com aquesta i que sigui castigada com un delicte, com a diputat que és del Parlament sol·licita l’empara d’aquesta institució.

"Intenció criminal" 

Notícies relacionades

Puigdemont, en concret, demana a la Mesa que encarregui als serveis jurídics de la Cambra "que estudiï emprendre les accions que siguin necessàries per denunciar i perseguir la manifesta intenció criminal d’aquest individu".

La Mesa ha decidit atendre la petició de Puigdemont i ha encarregat un informe jurídic als lletrats de la Cambra a fi de determinar com poden actuar per emparar legalment el diputat i expresident de la Generalitat.