Calúmnies i injúries

El SUP anuncia una querella contra el diputat de Bildu que va comparar policies amb nazis

La Policia recorda que és possible celebrar una demanda de conciliació si Arzuaga rectifica en les seves declaracions

arzuaga-bildu

arzuaga-bildu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha anunciat aquest divendres que presentarà una querella contra el diputat de Bildu Julen Arzuaga per comparar els policies amb nazis durant el debat d’aprovació al Parlament basc de la llei de reparació de víctimes d’abusos policials.

El sindicat majoritari de la Policia Nacional ha informat que ha pres aquesta decisió després dels "desafortunats qualificatius" fets servir per Julen Arzuaga al Parlament basc. En concret, ha decidit interposar una querella per calúmnies i injúries.

El SUP recorda que la llei estableix com a pas previ la possibilitat de celebrar una demanda de conciliació als efectes que aquest diputat pugui rectificar en les seves declaracions. "En cas que no es produeixi, deixarà pas a la presentació de la consegüent querella", ha assenyalat el sindicat.

"No és assumible pel nostre col·lectiu ni per la societat en el seu conjunt que càrrecs públics al nostre país desacreditin la imatge i la tasca dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, motiu pel qual de forma immediata s’iniciaran els tràmits legals que permetin la reparació de la dignitat i l’honor d’aquests servidors públics", assegura el SUP.

Picabaralla al Parlament basc

El Parlament Basc va aprovar aquest dijous la reforma de la llei de reparació de víctimes d’abusos policials, una modificació impulsada pel PNB i el PSE-EE després de les crítiques per possible inconstitucionalitat. Aquesta modificació va tirar endavant amb el recolzament dels 'jeltzales’ i els socialistes, mentre que EH Bildu i Elkarrekin Podem es van abstenir i el PP hi va votar en contra.

Notícies relacionades

Després d’un encreuament de retrets amb representants sindicals de policies i guàrdies civils que seguien la sessió plenària, Julen Arzuaga es va adreçar a ells per dir-los: "Per a mi, vostès són nazis que protestaven perquè hi va haver un judici a Nuremberg. Per a mi, vostès són els franquistes que lluiten perquè no hi hagi reconeixement de les seves vulneracions de drets humans. És indignant, inacceptable i fastigós.

La querella s’ha anunciat després de la de Dignitat i Justícia, col·lectiu que també ha denunciat el diputat de Bildu per possible delicte d’odi, ja que, al seu entendre, havia "menyspreat, insultat, vilipendiat i assenyalat els col·lectius" de les forces de seguretat, "culpant-los de les morts de terroristes d’ETA".