Torra acata el veto de la JEC i retira el llaç i la pancarta del Palau de la Generalitat

El Govern penja un nou cartell que reivindica la «llibertat d'opinió i expressió»

20190322 430271 lazor 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos treballadors de la Generalitat han retirat aquest divendres a les 12.27 hores la pancarta amb el llaç groc i la del llaç blanc i el lema ‘Llibertat presos polítics i exiliats’ que estaven penjades al balcó del Palau. La Junta Electoral Central (JEC) havia donat de termini fins a les 15.00 hores per treure tota la simbologia independentista dels edificis públics dependents de la Generalitat.

Tres hores després, el Govern ha penjat una nova pancarta a la façana del Palau de la Generalitat: “Llibertat d’opinió i d’expressió”. En la mateixa, esmenta l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Rafael Jorba

Periodista. Secretari del Comitè Editorial d'EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

De la façana del Palau de la Generalitat han sigut retirades la pancarta penjada ahir dijous i també l’anterior, amb el llaç groc, que continuava penjada a sota, així com la pancarta amb el lema “Llibertat d’expressió” que havia sigut col·locada en una finestra adjacent.

Després de l’informe del Síndic emès el dimecres que recomanava retirar-los, treballadors de la Generalitat van cobrir la pancarta del llaç groc amb una altra amb un llaç blanc amb una franja vermella i, en un acte aquest mateix dijous, Torra va assegurar que defensaria fins a les “últimes conseqüències” drets com el de la llibertat d’expressió, de manifestació i l’autodeterminació de Catalunya.