eleccions generals

El PSOE interpreta la llista de JxCat al 28-A com un cop de porta a "la via del diàleg"

Ábalos acusa el PP i Cs d'"erosionar" el feminisme i de posar "excuses" per no recolzar les mobilitzacions

zentauroepp46217613 balos181211100409

zentauroepp46217613 balos181211100409 / J P Gandul

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, considera que la llista de JxCat a les eleccions generals del 28 d’abril demostra que els independentistes no insisteixen en la via del diàleg, sinó que estan centrats en qui liderarà l’independentisme.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiva, Ábalos creu que han "desplaçat" diputats històrics com ara Carles Campuzano per haver contribuït a la governabilitat d’Espanya en els últims anys i per la seva "capacitat democràtica per dialogar".

Ábalos també ha assenyalat que el PP i el seu líder, Pablo Casado, haurien "de demanar perdó" per "enganyar" tota la ciutadania sobre els atemptats de l’11 de març del 2004 i ha afegit que "van construir una gran mentida a costa del sofriment de les víctimes". En aquesta línia, ha lamentat que tant Casado com Santiago Abascal, el líder de Vox, "coincideixin" a qüestionar "la veritat" sobre aquests atemptats.

Crítiques pel 8-M

D’altra banda, el polític socialista ha expressat la "preocupació" dels socialistes per la "deriva" de partits com el PP i Ciutadans, als quals ha acusat de "provar d’erosionar", de posar "pegues" i inventar "excuses" per no recolzar les mobilitzacions que es van produir durant la jornada de vaga feminista de divendres passat, 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Notícies relacionades

"El PP i Cs evidencien que no tenen espai dins del feminisme, i el que és més lamentable és que no tinguin espai entre la igualtat entre homes i dones. Per això miren d’inventar-se algunes excuses i coartades, idees peregrines com que en el feminisme parlen per tu, o que el feminisme tutela, quan ignoren com de fonamental és de natural un moviment emancipador", ha incidit.

Així mateix, ha rebutjat que Ciutadans digui que és feminista però amb matisos", ja que ha escollit l’"etiqueta" de "feminisme liberal". El feminisme, segons ha defensat Ábalos, "no té cognoms": "O s’és o no s’és. Es pot estar al costat del feminisme o es pot ser còmplice del masclisme, no hi ha en aquestes qüestions un punt mitjà", ha subratllat. "Resulta incomprensible la facilitat amb què es posen d’acord per concentrar-se a Colón i anar de la mà amb tota l’extrema dreta i, no obstant, els problemes, les pegues i excuses que troben per donar suport a una mobilització feminista", ha sentenciat.