Cursa al 28-A

Casado proposa ampliar la pensió a mares treballadores

Els conservadors llancen un vídeo per posar en valor les seves polítiques a favor de la dona

Begoña Gómez participa en un espot del PSOE que crida a la mobilització el 8-M

pablo-casado-en-ferrol

pablo-casado-en-ferrol

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

A l’avantsala del 8-M els partits posen el focus en mesures per reduir la desigualtat estructural que pateixen les dones. En la cursa cap al 28 d’abril, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar aquest dimarts que si governa ampliarà el complement a la pensió de jubilació a les dones treballadores amb un fill i el situarà en un 2%.  La proposta estén una bonificació que s’aplica fins ara a les mares de dos fills d’ara endavant, entorn de mig milió de dones segons els càlculs del PP.  Casado va defensar que són "compromisos reals" a favor de la conciliació i que busquen fomentar la natalitat.

El missatge del president conservador va coincidir aquest dimarts amb el llançament d’un vídeo en el qual diverses dirigents del partit posen en valor l’aposta per la dona durant els Governs de José María Aznar i Mariano Rajoy. La cinta, de tot just un minut de durada i que el partit ha difós en xarxes socials, defensa que les polítiques del PP han aconseguit reduir la bretxa salarial "gairebé cinc punts".

20190305 427891 spotmujerespp 1 1 / periodico

Notícies relacionades

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, afirma a la cinta que va ser un Govern del PP el que "per primera vegada a Espanya va regular el teletreball". Després de cada mesura impulsada pel PP, les dones del PP proclamen: "I ens en sentim orgulloses". La portaveu del Grup Popular al Congrés, Dolors Montserrat, destaca que el PP va impulsar el pacte d’Estat contra la violència de gènere. "I el vam aprovar”, rebla. 

No és l’únic vídeo. La dona del president del Govern, Begoña Gómez, mostra també el seu recolzament al 8-M en un espot del PSOE de Madrid en el qual  crida a la mobilització "perquè no es negui la violència de gènere" i recorda les assassinades. També apareixen altres dirigents com la presidenta dels socialistes, Cristina Narbona,  o la portaveu a l’ajuntament de Madrid, Purificación Causapié. Mostren el seu rebuig de la discriminació laboral, reclamen l’abolició de la prostitució i  es manifesten en contra de la regulació dels ventres de lloguer.