El pp demana no "mentir ni fer demagògia" amb el 8-M

Casado demana no "col·lectivitzar" les dones de cara al 8-M

El president del PP planteja un pacte d'Estat per acabar amb la bretxa salarial

Recorrerà els decrets llei del Govern davant de la Junta Electoral

guv3dv82w2snvnwyqidws31100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / EFE

El president el PP, Pablo Casado, ha apostat per assolir un pacte d’Estat contra la bretxa salarial entre homes i dones, a les quals ha demanat no "col·lectivitzar", sinó que siguin considerades de manera individual, en la setmana que conclourà amb la celebració divendres del Dia Internacional de la Dona. "Està molt bé que ens declarem tots feministes, però sense col·lectivitzar i sense mentir ni fer demagògia", ha dit Casado en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum. Un any després del 8-M.

El dirigent popular ha assegurat que aquesta bretxa afecta les mares més que les dones i ha apuntat que a Espanya és menor que la mitjana europea, el 14% davant del 17%, però que "hi continua havent empresaris que discriminen" i és un fet que s’ha d’erradicar.

"Demanem un pacte d’Estat per acabar amb la bretxa salarial a Espanya, ho demana el partit que va treure el primer pacte d’Estat contra la violència de gènere", ha afegit. I ha carregat contra els partits d’esquerra dels quals el PP, ha dit, no admet "lliçons". "L’esquerra tradicionalment no s’ha ocupat dels drets de les dones i va estar en contra del sufragi, i allà estan els discursos de les diputades socialistes", ha afegit.

Ha defensat la feina dels governs del PP a favor de la igualtat de les dones, tant en ocupació com en salaris, i ha recordat que algunes de les primeres dones amb alts càrrecs en política van ser del seu partit, com les primeres presidentes del Congrés i del Senat.

Recurs davant de la JEC

Notícies relacionades

Després de prometre limitar els decrets llei en període electoral, el líder conservador ha anunciat que el seu partit pensa recórrer davant de la Junta Electoral Central (JEC) els decrets llei que aprovi el Govern a la Diputació Permanent del Congrés. "No pot ser que el Govern estigui posant la mà a la butxaca de tots els espanyols per finançar la campanya electoral", ha afirmat Casado en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum, en què ha assegurat que el Govern ha passat de ser "caciquista" a fer servir "pràctiques mafioses".

D’aquesta manera, s’ha referit a una informació del diari 'El Mundo', que diu que el Gabinet de Presidència del Govern va demanar als ministeris "arguments d’atac enfront d’altres partits, sobretot el PP", la qual cosa Casado considera una "guerra bruta" de l’Executiu de Pedro Sánchez contra el seu partit utilitzant les institucions.