IGUALTAT DE GÈNERE

Calvo veu "ofensives" les últimes declaracions de Casado sobre l'avortament

El líder del PP afirma que "és bo" que les dones "sàpiguen què porten a dins" abans de prendre una decisió

Maroto es resisteix a entrar en el tema i demana esperar la literalitat del que s'inclogui en el programa electoral

zentauroepp46948807 casado190215104838

zentauroepp46948807 casado190215104838

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado va avisar fa dues setmanes al seu equip que evitaria parlar de l’avortament, perquè hi té una posició conservadora que no és compartida per alguns dirigents del PP, i perquè creu que és un tema que l’esquerra "utilitza en contra de la dreta, igual que l’exhumació de Franco". No obstant, davant de les preguntes dels periodistes, li costa esquivar el tema. Aquest diumenge, en una entrevista a 'El Español', Casado va afirmar que "és bo que les dones que es vegin en una incertesa, sàpiguen què porten a dins". Les seves paraules han sigut censurades pel Govern central. La vicepresidenta, Carmen Calvo, les ha qualificat de "greus i ofensives". "Voregen l’ofensa, en tant que se’ns torna a considerar inconscients i irresponsables de la nostra pròpia consciència vital i de les nostres pròpies vides", ha assenyalat Calvo en declaracions als periodistes.

Casado, que també va fer referència al seu fill, que va néixer gran prematur, i a les ecografies diàries que li van fer per seguir la seva evolució, ha expressat en diverses ocasions el seu desig de tornar a una llei de l’avortament de supòsits coml’aprovada el 1985 pel Govern socialista de Felipe González. Segons la seva opinió, els terminis de la llei actual d’interrupció de l’embaràs li semblen "excessius". En aquesta entrevista, el polític dona a entendre que qualsevol dona pot avortar fins a la setmana 20, i no és així. Amb la norma actual, l’avortament per voluntat pròpia és legal fins a la setmana 14. Només es pot arribar a avortar fins a la setmana 22 si és per causes mèdiques.

Segons Calvo, el punt de vista de Casado és preocupant perquè és un "líder jove d’un partit important que s’ha radicalitzat per complet".

Els "nusos favorits" del PSOE

A la seu del PP, a Génova, el vicesecretari d’Organització, Javier Maroto, no ha volgut aprofundir en el tema. No ha aclarit si el president del partit ha fet alguna referència a aquesta polèmica en el comitè de direcció i ha lamentat que el PSOE utilitzi els "nusos favorits", l’avortament i Franco, per carregar contra els conservadors. "Escriurem negre sobre blanc la nostra proposta i llavors quedarà inequívoca la resposta a aquest assumpte", ha respost a la premsa. "Ja hem dit que la posició del PP és ajudar totes aquestes dones perquè puguin tenir els fills", ha afegit.

El lema de precampanya

Notícies relacionades

En la roda de premsa habitual dels dilluns, Maroto ha donat a conèixer el lema de precampanya: "Garantia per a Espanya, sempre." Al cartell exposat es veu una gran foto de Casado, i les sigles del PP gairebé no s’aprecien, en un racó de la imatge en què es llegeix "populars". 

El número tres del partit ha incidit que en les pròximes eleccions generals, el 28 d’abril, està en joc la unitat d’Espanya, i ha remarcat que el seu partit ha de ser el que encapçali el Govern que rellevi el de Pedro Sánchez. Maroto no ha volgut revelar res de les seves llistes, ni tan sols ha confirmat que sigui una dona la número 2 de Casado després del fitxatge d’Inés Arrimadas per part d’Albert Rivera a Ciutadans.