Catalunya

Sánchez critica les dretes i els independentistes pel seu 'no' als Pressupostos

"La política fa estranys companys de llit", assenyala el president del Govern

undefined46568126 spanish prime minister pedro sanchez arrives to deliver a sp190116111718

undefined46568126 spanish prime minister pedro sanchez arrives to deliver a sp190116111718 / VINCENT KESSLER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, insisteix que la independència de Catalunya "ni és constitucional ni la volen la majoria de catalans" i envia un missatge a formacions com araERC i el PDECat. "La majoria està amb l’autogovern. Això és, amb la convivència, el diàleg i la Constitució. L’he defensat sempre tant a l’oposició com ara al Govern", ha assegurat a Twitter.

Així mateix, el president del Govern equipara l’independentisme amb les dretes, ja que considera que votaran junts "en contra" dels Pressupostos Generals de l’Estat, la tramitació del qual es discuteix a partir d’aquest dimarts.

"La política fa estranys companys de llit", assenyala, recalcant que l’independentisme votarà en contra d’uns pressupostos que "són bons per a Catalunya", i les dretes votaran "en contra d’uns pressupostos bons per a Espanya". "¿No deu ser que viuen millor en la confrontació que en les solucions?", s’ha qüestionat el president del Govern.

Notícies relacionades

El polític socialista també ha recalcat que la moció de censura que li va donar el Govern el mes de juny passat va ser una reivindicació d’una Espanya "moderada", "progressista" i "justa", i ha carregat contra la dreta i el separatisme català per voler confrontació i tornar al passat.

"Ni els uns ni els altres han entès el que va suposar la moció de censura: la posada dempeus d’una Espanya moderada, justa i progressista que vol conquerir el seu futur i no tornar al passat", ha assegurat el líder de l’Executiu després de la manifestació contra el Govern que aquest diumenge va convocar l’oposició a la plaça de Colón i quan es debat al Congrés la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).