CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMILIAR

Iglesias s'acomiada del Congrés per disfrutar del seu permís de paternitat

El líder de Podem s'ha repartit al 50% el temps per cuidar els seus fills amb la seva dona, Irene Montero, que tornarà a la feina al gener

zentauroepp45461366 graf6465  madrid  espa a   14 10 2018   el secretario genera181017101300

zentauroepp45461366 graf6465 madrid espa a 14 10 2018 el secretario genera181017101300 / BALLESTEROS

2
Es llegeix en minuts
EFE

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s’acomiada aquest dijous del Congrés, i el d’avui serà el seu últim ple abans de començar a disfrutar del permís de paternitat per cuidar els seus fills, que s’ha repartit al 50% amb la seva dona, Irene Montero, que té previst tornar a treball al gener.

Iglesias sempre ha defensat que com a dirigents de Podem tenen l’obligació de donar exemple i posar en pràctica la seva exigència que els permisos de maternitat i paternitat siguin iguals i intransferibles.

Així ho ha tornat a repetir avui als passadissos del Congrés. "Nosaltres hem defensat que els permisos per paternitat han de ser iguals i instransferibles, cosa que significa que s’han de compartir al cinquanta per cent. Quan són transferibles, al final són sempre les dones les que han d’assumir les tasques d’atenció dels nens i els homes no estem per ajudar les nostres companyes, sinó per corresponsabilitzar-nos", ha assegurat.

D’aquesta manera, després del període nadalenc, a finals de gener, i coincidint amb l’inici del pròxim període de sessions, serà la portaveu d’Units Podem, Irene Montero, la que torni al treball parlamentari i en el partit, mentre que Iglesias s’encarregarà durant uns tres mesos de l'atenció als seus fills i tornarà a la feina cap al març.

Recta final de les primàries 

El seu comiat del Congrés coincideix avui amb l’últim dia de votació en les primàries de Podem, que conclouen aquesta mitjanit, i en les qual els militants elrevalidaran  com a candidat del seu partit a la Presidència del Govern, ja que no competeix amb cap altre aspirant.

La direcció del partit va aprovar la convocatòria d’aquestes primàriesconvocatòria  per elegir els seus candidats al Congrés i al Senat davant la possibilitat que es produís un avançament de les eleccions generals, i a fi d’estar preparats ja per a qualsevol escenari.

No obstant, els dos principals corrents crítics del partit (anticapitalistes i 'errejonistes') s’han desmarcat d’aquestes primàries que consideren que s’han convocat de forma precipitada i "amb calçador", en paraules de l’eurodiputat Miguel Urbán.

Candidatura plural

Notícies relacionades

Malgrat això, Iglesias ha defensat avui a RNE que es presenta amb un equip "el més plural possible" i que està "encantat" de portar en la seva llista persones que han sigut abans referents d’Anticapitalistes, com Beatriz Gimeno, i altres com la diputada Ángela Rodríguez 'Pam', que va recolzar Íñigo Errejón a Vistalegre II.

No obstant, el líder de Podem ha admès que aquestes primàries han sigut "menys competitives" del que li hauria agradat. Pràcticament la incògnita principal en aquestes primàries serà la participació, ja que reflectirà el grau de motivació dels militants de la formació. Iglesias ha assegurat que encara no disposen de dades, però ha augurat que tindran una "bona" participació.