En un hospital madrileny

Irene Montero dona a llum els seus bessons als sis mesos d'embaràs

Els fills de Pablo Iglesias i la portaveu d'Units Podem es troben en estat d'observació

zentauroepp44124508 madrid 03 07 2018  politica fotograf a de ayer  02 07 2018 d180703124531

zentauroepp44124508 madrid 03 07 2018 politica fotograf a de ayer 02 07 2018 d180703124531

2
Es llegeix en minuts

La portaveu d’Units Podem en el Congrés, Irene Montero, ha donat a llum els seus bessons cap a les nou d’aquest matí en un hospital públic de Madrid, en què està ingressada.

A aquesta hora Irene Montero es troba bé, segons han informat a Efe fonts pròximes, que confirmen que els nadons, que han nascut amb sis mesos de gestació, "estan en observació".

Missatge de Pablo Iglesias a Facebook

Iglesias ha publicat un missatge a Facebook per "donar les gràcies als professionals de la sanitat pública" que atenen la seva parella i portaveu parlamentària d’Units Podem, Irene Montero, i els seus dos fills bessons, nascuts aquest dimarts de forma prematura després de sis mesos de gestació.

"Volem donar les gràcies als professionals de la sanitat pública que atenen Irene i els dos petits que han nascut molt abans de l’esperat. Esperem que surtin endavant", diu en un post que està firmat pels dos.

Els seus fills, "a les millors mans"

En el seu missatge, Iglesias i Montero afirmen que els nens "estan a les millors mans". "Ens enorgulleix la qualitat i la dignitat dels professionals que s’encarreguen del més important servei públic; cuidar", destaca.

Iglesias i Montero van anunciar l’embaràs durant les vacances de Setmana Santa, a través de missatges que van publicar a la xarxa social Facebook. "Pablo i jo hem emprès un camí que en els pròxims mesos regirarà les nostres emocions, transformarà el meu cos i omplirà les nostres vides de bellesa i algunes nits sense dormir", va afirmar la portaveu parlamentària.

Irene Montero va treballar amb normalitat fins ahir

En aquell moment, Montero va comunicar que esperava bessons, que ja estava embarassada de 13 setmanes, i que el naixement es preveia entre el setembre i l’octubre. El mes de març passat, Irene Montero (de30 anys) i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias (de 39), van anunciar que serien pares de bessons aquesta tardor que vepares de bessons.

La portaveu d’Units Podem va estar treballant amb normalitat fins ahir mateix, quan va assistir alple del Congrésque votava la renovació del consell d’administració de RTVE.

Les complicacions dels prematurs

Notícies relacionades

Els bessons d’Irene Montero i Pablo Iglesias s’enfronten a "moltíssimes complicacions", entre les quals respiratòries i neurològiques. Les seves possibilitats de supervivència dependran del pes que tinguin i de l’edat gestacional exacta

A grans trets, lesdificultats d’aprenentatge, paràlisi cerebral, ceguesa, insuficiència respiratòria causada per la immaduresa amb què els pulmons comencen a rebre oxigen, necrosi i extirpació de part de l’intestí deguda a la insuficient formació intrauterina, dèficit cognitiu i importants alteracions del comportament són algunes de les seqüeles amb què inicien la vida els nens nascuts de manera prematura.