CONSELL NACIONAL REPUBLICÀ

Diana Riba, parella de Romeva, serà la número dos d'ERC a les europees

La dona de l'exconseller pres se suma a la candidatura amb EH Bildu i BNG que liderarà Junqueras

diana-riba-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diana Riba, la parella de l’exconseller empresonat Raül Romeva, serà la número dos en la llista conjunta d’ERC, EH Bildu i BNG que es presentarà a les eleccions europees del 2019. Pedagoga i portaveu de l’Associació Catalana de Drets Polítics, col·lectiu que agrupa familiars dels presos independentistes, Riba s’afegeix així a la candidatura que encapçalarà Oriol Junqueras i el número tres de la qual serà l’actual eurodiputat Jordi Solé.

En el consell nacional republicà d’aquest dissabte, Riba ha explicat que va rebre una trucada de Romeva des de la presó de Lledoners, per explicar-li que Junqueras volia que ella fos el seu número dos. “Mentre la seva veu segueix tancada a la presó, els altres hem de ser allà”, ha adduït Riba per justificar l’acceptació de la proposta.

Coneixedora de Brussel·les

Notícies relacionades

La parella de Romeva ha recordat que des que l’exconseller d’Exteriors està empresonat es dedica a “explicar per tot arreu” la situació dels presos, i ha assenyalat que ja coneix Brussel·les i les funcions del Parlament Europeu, ja que el seu marit va ser eurodiputat d’ICV durant 10 anys. Segons Riba, els dirigents independentistes estan empresonats perquè van fer política, i per això ha asseverat: “Sempre ens tindreu fent política”.

D’altra banda, el vicepresident del Govern i número tres d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat que la inclusió de Riba en les llistes servirà per “portar la veu de les persones represaliades” a Europa i per posar al poder judicial de l’Estat “davant del mirall de la injustícia”.