Casado demana la il·legalització d'Arran i els CDR

El líder popular reclama que s'apliqui la llei de partits

casado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Cáceres

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que apliqui la Llei de Partits “il·legalitzi” els Comitè de Defensa de la República (CDR) i Arran, les joventuts de les CUP, perquè “justifiquen la violència”.

Casado ha recordat que l’article 9 de la Llei de Partits “deixa molt clar” que els partits polítics o organitzacions socials que promoguin, encoratgin o justifiquin la violència “poden ser il·legalitzats”, com ja va passar el 2002 amb Batasuna. “Llavors, l’únic que va passar és que van deixar de cremar caixers automàtics i marquesines d’autobusos, es va diluir Batasuna i vam començar a derrotar al terrorisme”, ha remarcat.

“Per tant, ara que a Catalunya hi ha kale borroka i una batasunització de carrer que és intolerable, cal deixar clar que ja hi ha lleis a Espanya que cal complir”, ha etzibat, per la qual cosa ha demanat que s’il·legalitzin els CDR i l’organització juvenil indepentista Arran.

Referent a això, ha recordat que ja ho va demanar fa un any quan encara no era president del PP i el portaveu d’ERC en el Congrés, Joan Tardà, va sol·licitar la seva reprovació en el Congrés al·ludint que no es pot il·legalitzar ningú per les seves idees. “No és per les seves idees, és perquè estan justificant la violència”, ha sentenciat el líder dels populars.

Casado, que ha participat aquest dissabte a Càceres en un acte per presentar a José Antonio Monago com a candidat a la Presidència de la Junta d’Extremadura per a les eleccions autonòmiques del 2019, ha tornat a dirigir-se a Pedro Sánchez, al qual li ha dit que “no hi ha res a dialogar amb els que volen trencar Espanya”, en al·lusió a una possible reunió amb el president de la Generalitat catalana, Quim Torra, aprofitant el Consell de Ministres que es reunirà la pròxima setmana a Barcelona.

“Aprofiti la seva visita a Barcelona per dir-los quin dia s’aplica l’article 155 i en quin moment es pren el control dels comptes”, ha remarcat Casado. “Només li ha de dir quan aplicarà l’article 155 i això no es dialoga, s’aprova en el Consell de Ministres”, ha assegurat. “El diàleg amb els que volen destruir el teu país no és acceptable”, ha recalcat.

MOBILITZAR LA POLICIA

A més, ha retret a Sánchez que vulgui mobilitzar la Policia Nacional per “defensar” la celebració d’aquest Consell de Ministres el dia 21 “com si fos un partit de futbol” i li ha demanat que “prengui el control dels Mossos d’Esquadra” perquè “no poden estar a les ordres d’un xenòfob”.

També exigit intervenir els comptes de la Generalitat perquè “no es pot continuar subvencionant amb fons públics la deriva independentista de Catalunya”, i ha sol·licitat que “no rebin fons públics els partits que tinguin acusats per rebel·lió o sedició a les seves files”.

Notícies relacionades

“Vull una democràcia igual de sana i lliure que les del nostre entorn i per això és inadmissible que hi hagi partits amb l’únic objectiu de destrossar les nostres llibertats i el nostre futur”, ha etzibat, mentre ha criticat l’“adoctrinament” dels escolars a Catalunya a qui se’ls “distorsiona” la història d’Espanya.

“Sánchez no aplica la llei de partits, no ens dona suport per modificar la llei d’indults, no canvia el finançament dels partits. No fa res perquè és còmplice dels que l’han posat al banc blau”, ha sentenciat el president nacional del PP, que ha arremès contra el president del Govern perquè és “la segona versió” de l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero referent a Catalunya.