"la major part", mossos

Borrell confirma que 9.000 agents es desplegaran a Barcelona per al Consell de Ministres del 21-D

El titular d'Exteriors adverteix al Govern que no és necessari el 155 per portar policies a Catalunya

borrell / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha confirmat aquest divendres que més de 9.000 mossos, policies, guàrdies civils i urbans es desplegaran a Barcelona per blindar el Consell de Ministres que el Govern de Pedro Sánchez celebrarà a la Ciutat Comtal divendres vinent 21 de desembre. Preguntat a la COPE per aquesta xifra, Borrell no ha dubtat a confirmar-la, però ha postil·lat que "la major part serà autonòmica", abans d’insistir en la importància que l’Executiu sàpiga si el Govern pot garantir la seva part.

Sobre el Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona el 21 de desembre, ha dit que ha de poder transcórrer amb normalitat de la mateixa manera que es va fer a Sevilla fa unes setmanes: "¿Per què no es pot reunir a les diferents capitals de les comunitats autònomes?", s’ha preguntat.

Policies sense 155

Notícies relacionades

A més, ha advertit aquest divendres al Govern que no és necessari aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya per traslladar a la comunitat catalana cossos de seguretat de l’Estat. En aquesta línia, ha dit que perquè el Govern reforci la seguretat ciutadana a Catalunya "no fa falta el procés llarg i políticament complex del 155".

El ministre ha criticat els "episodis puntuals i concrets però lamentables en què aquesta policia [els Mossos d’Esquadra] no ha sigut capaç, o no l’han deixat, mantenir l’ordre públic". "Això no pot passar, i és el que el president del Govern ha advertit seriosament" al seu homòleg català i als consellers de la Generalitat, ha indicat.