Iniciativa de la Generalitat
Els funcionaris catalans podran treballar el 6 de desembre i el 12 d'octubre del 2019
Puigneró afirma que aquests dos dies festius "han deixat de representar" molts treballadors
El Govern vol aplicar un mecanisme perquè els empleats de la Generalitat de Catalunya puguin treballar els dies festius del 6 de desembre (divendres), Dia de la Constitució, i del 12 d’octubre (dissabte), Dia de la Hispanitat, de l’any que ve.
En una entrevista a Europa Press, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha explicat que habilitarà tots els mecanismes possibles perquè aquells treballadors públics que ho decideixin ho puguin fer: "És el meu deure com a conseller".
"És una demanda que tenim de molts treballadors, perquè aquests dos dies han deixat de representar-los i, per tant, no ho consideren ja un dia en què calgui celebrar res", ha afirmat Puigneró.
El conseller ha remarcat que implementar aquesta mesura és "una facultat que té el Govern" i que no requerirà la negociació amb altres grups polítics, però ha assenyalat que la seva voluntat és parlar amb els sindicats per acabar de definir-la.
Voluntarietat
També ha assegurat que garantirà que aquesta iniciativa sigui viable jurídicament i que el Govern "es defensarà" si es presenten recursos per fer-la enrere.
Sobre si aquesta mesura pugui generar situacions de discriminació entre la plantilla de funcionaris de la Generalitat, d’unes 250.000 persones, Puigneró ha remarcat que no afectarà aquells que no vulguin acollir-se a aquesta possibilitat: "Serà absolutament voluntari".
Notícies relacionadesEl sindicat Intersindical-CSC ha demanat al Govern la implementació d’aquesta iniciativa i que "aquest any sigui l’últim" que els treballadors públics celebren aquests dies festius.
L’organització ha assenyalat que aquesta petició ja va ser formulada per al 12 d’octubre per les Assemblees en defensa de les Institucions Catalanes (Adic) de la Generalitat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)