Sánchez avisa a Casado que "pagarà a les urnes" la seva política de "gesticulació"

El president torna a repetir que presentarà al Congrés els Pressupostos abans que acabi l'any

El líder del PP remarca els canvis d'opinió del cap de l'Executiu sobre els Comptes, Torra i el delicte de rebel·lió

fcasals45496629 madrid 17 10 2018 politica   congreso de los diputados   ses181017104747

fcasals45496629 madrid 17 10 2018 politica congreso de los diputados ses181017104747

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Madrid

Pablo Casado ha utilitzat la "dissociació de personalitat" de Pedro Sánchez per remarcar les seves contradiccions sobre el que deia quan era cap de l’oposició i el que diu ara, com a president del Govern. En la sessió de control al Congrés, el líder del PP ha citat tres exemples: el seu canvi de criteri sobre si els dirigents independentistes van cometre el delicte de rebel·lió, l’opinió sobre el president Quim Torra i els Pressupostos Generals d’Estat. El cap de l’Executiu ha evitat comentar les seves rectificacions i ha recomanat a Casado que deixi la política de "gesticulació" i torni al "sentit comú", perquè, si no, "ho pagarà a les urnes".

Han sigut algunes les referències a la relliscada de la vicepresidentaCarmen Calvo, fa dues setmanes a la roda del Consell de Ministres, quan va intentar convèncer a la premsa que no són incongruents els vaivens de Sánchez en alguns temes, perquè no es poden comparar les seves declaracions abans de dirigir el país i les que fa ara quan està a la Moncloa. En el cas dels Pressupostos, el llavors líder del PSOE va reclamar a Mariano Rajoy que convoqués eleccions o se sotmetés a una qüestió de confiança. Aquelles paraules de Sánchez eren del 8 de març d’aquest mateix any, així que a això s’ha aferrat el cap de l’Executiu per contestar: "Rajoy els va presentar el 3 d’abril. Encara tinc quatre mesos, segons el cronòmetre del PP, per poder presentar els Pressupostos. Però no es preocupi, abans de final d’any aquest Govern complirà i treballa en termini per presentar a la Cambra els Pressupostos que necessita aquest país".

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu ha aprofitat per tornar a oferir-li negociar per "millorar" aquests Comptes si està disposat a fer-ho "des de la moderació i el diàleg". 

Casado, per la seva banda, ha seguit amb la ironia sobre l’episodi de Calvo i ha demanat al president que "faci cas de l’altre senyor Sánchez", "es posi d’acord amb ell" i convoquin eleccions. "I presenti qui presenti de tots dos, guanyarem els espanyols fent-lo fora del Govern", ha etzibat.