OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Detingut a Barcelona un cap de la 'patrulla de la mort', que preveia cometre un assassinat imminent

De nacionalitat sueca, s'amagava a Espanya després de fugir del seu país per la presumpta participació en set assassinats

2018-11-09 op dajir 01

2018-11-09 op dajir 01

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un individu de nacionalitat sueca que formava part de la coneguda com a 'patrulla de la mort’,una violenta organització criminal composta per ciutadans suecs d’origen somali, dedicada al tràfic de drogues, al blanqueig de capitals i a realitzar venjances.

Els integrants d’aquesta organització, segons la informació policial del país nòrdic, havien de cometre, de manera imminent, un assassinat a Espanya, probablement en algun lloc de la província de Màlaga, per això la investigació es va haver d’accelerar, per evitar-ne la comissió.

Aquest perillós grup criminal, que estava dirigit per quatre joves d’edats compreses entre els 20 i 30 anys, estava sent investigat per les autoritats sueques per la comissió de set assassinats a Estocolm i per nombrosos delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals. Eren els responsables d’introduir grans quantitats d’haixix, cocaïna i de drogues sintètiques a Suècia.

Detectat al setembre

L’operació de la Guàrdia Civil, batejada amb el nom de 'Dajir' i que ha conduït a la detenció de Z. A. S., de 21 anys, es va iniciar el mes de setembre passat, quan es va detectar la seva presència a la província de Màlaga. Per això es van activar les eines de coordinació internacional en l’àmbit judicial, fiscal i policial existents entre Espanya i Suècia.

La informació policial del país nòrdic apuntava que aquest individu era un delscaps  de l’esmentat grup criminal i que estava vivint a Espanya després de fugir de Suècia, on estava sent buscat per la comissió de nombrosos delictes, segons ha informat la Guàrdia Civil.

A Suècia es van detenir dos dels responsables de l’organització i, gràcies a això, es van aconseguir importants informacions sobre el parador de l’ara detingut, que l’ubicaven a la província de Màlaga. Els investigadors van localitzar el domicili on s’amagava, però un desplaçament inesperat a la ciutat de Barcelona va provocar la seva detenció a la capital catalana, on es feia passar per una altra persona per mitjà de documentació falsa.

A disposició de l’Audiència Nacional

Notícies relacionades

El detingut ha sigut posat a disposició de l’Audiència Nacional, la qual ha iniciat el corresponent procediment judicial per agilitar-ne l’entrega a les autoritats judicials de Suècia.

Aquesta investigació ha sigut duta a terme de forma conjunta per les unitats orgàniques de Policia Judicial de les comandàncies de la Guàrdia Civil de Màlaga i Barcelona en coordinació amb la Policia d’Estocolm Districte Nord.