MUNICIPALS

Manuel Valls: "Compte, si els independentistes guanyen a Barcelona, el procés serà irreversible"

El candidat a l'alcaldia de la capital catalana considera que això seria "catastròfic"

zentauroepp45302023 former french prime minister manuel valls speaks during a se181019122605

zentauroepp45302023 former french prime minister manuel valls speaks during a se181019122605 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’ex primer ministre de França i actual candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha advertit aquest divendres que el procés serà "irreversible" si guanyen els independentistes a Barcelona. Admet que poden guanyar en els comicis municipals del maig que ve i assenyala que això seria "catastròfic" tant per a la ciutat com per a Espanya.

"Compte, si els independentistes guanyen Barcelona sabem que entrem en un procés, en un procés irreversible, i és un moment molt greu", ha avisat Valls en una entrevista a TVE.

Quan li han preguntat per les enquestes adverses, Valls ha remarcat la seva condició de "nouvingut" i ha reconegut que encara ha de convèncer els barcelonins que el seu projecte és "el millor". "Jo seria el primer primer ministre a ser alcalde de Barcelona, i seria per donar força per a Europa", ha reivindicat.

Obert a pactes postelectorals

Notícies relacionades

En un panorama polític fragmentat com el que es planteja a Barcelona, Valls ha remarcat que es mostra "obert" a pactes postelectorals, i admet que qui vulgui governar haurà de negociar amb altres forces polítiques.

"Crec que els partits que volen governar haurien de pactar, ¿què són aquestes trinxeres? Jo estic molt animat, espero guanyar i que hi hagi sorpreses", ha indicat el candidat. Així, ha lligat el futur de Barcelona al de Catalunya i Espanya, assegurant que "els que pensen una mateixa cosa han d’anar junts".