Transport del president

El Govern argumenta que els trajectes en l'aparell de l'Exèrcit es fan per seguretat i sense cost addicional

El Govern argumenta que els trajectes en l'aparell de l'Exèrcit es fan per seguretat i sense cost addicional

dgc8knpwsaa8u m

dgc8knpwsaa8u m

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern justifica per raons de seguretat l’ús del’helicòpter Super Puma de l’Exèrcit de l’Aire per part del president Pedro Sánchez, però també remarca que no té un cost addicional perquè aquests trasllats s’enquadren en la missió específica de l’Esquadró 402 i les hores de vol formen part del pla d’ensinistrament de les tripulacions militars.

Aquest mitjà de transport reservat per a autoritats va ser utilitzat pels expresidents José Luis Rodríguez Zapatero, 575 cops, i José María Aznar, 453 vegades, mentre que Mariano Rajoy, que va tenir un accident en helicòpter quan estava a l’oposició, no el va utilitzar mai.

D’aquesta forma, l’Executiu ha respost a una bateria de preguntes realitzades pel portaveu adjunt del PP al Congrés Carlos Floriano a propòsit del viatge que Sánchez va realitzar el passat 24 de juny des de l’heliport de la Moncloa fins a la base aèria de Torrejón de Ardoz –un trajecte de tot just 26 quilòmetres– abans de marxar cap a Brussel·les per participar en el seu primer Consell Europeu.

Entre les seves preguntes, el parlamentari popular demanava saber els viatges que va fer el Super Puma entre la Moncloa i Torrejón durant les presidències d’Aznar (1997-2004) i Zapatero (2004-2011).

No Rajoy, sí Santamaría

En la seva resposta, el Govern informa que durant els mandats d’Aznar es van dur a terme 453 vols, una xifra que es va elevar a 575 durant les presidències de Zapatero. Per contra, Rajoy no va viatjar en helicòpter en els gairebé set anys que va ser a Moncloa, tot i que sí que va utilitzar aquest mitjà, "de manera esporàdica" la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, tal com ho confirma el Govern en la seva resposta al PP.

Notícies relacionades

Rajoy va decidir no tornar a pujar en un helicòpter després de tenir un accident el 2005, juntament amb l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, quan l’aparell en el qual viatjaven va caure d’una altura de deu metres mentre s’enlairaven de la plaça de toros de Móstoles (Madrid). L’expresident només va patir la fractura d’un dit i la luxació d’un altre.

Solució òptima

"Tret que raons d’índole personal ho desaconsellin, el trasllat entre el complex de la Moncloa i la Base de Torrejón de Ardoz per mitjà de l’helicòpter és considerada, per raons de seguretat, com la solució òptima per al desplaçament del president del Govern", remarca.