TENSA ENTREVISTA

Un col·laborador de la TV belga, a Puigdemont: "Si vol guanyar dignitat, torni i tanqui's a la presó"

L'expresident se sotmet a una tensa entrevista a la cadena pública flamenca VTR

zentauroepp45102369 graf6310  hasselt  b lgica   19 09 2018   el expresidente de180925083338

zentauroepp45102369 graf6310 hasselt b lgica 19 09 2018 el expresidente de180925083338 / Jose Villalgordo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont va experimentar dimarts passat un mal tràngol durant una entrevista a la cadena pública flamenca VTR, en la qual un col·laborador el va instar a tornar a Espanya i ingressar a la presó si volia recuperar "una mica de dignitat".

Puigdemont va acudir a un programa d’anàlisi informativa amb motiu del seu últim llibre, ‘La crisi catalana, una oportunitat per a Europa’. Durant el debat amb els col·laboradors, l’economista Geert Noels, un col·laborador habitual de l’espai, li va etzibar: "Si vol guanyar una mica de dignitat, crec que hauria de tornar i tancar-se a la presó. No puc entendre per què és aquí a l’estudi i no amb els seus amics a Catalunya".

Notícies relacionades

L’expresident, visiblement contrariat, intenta recuperar-se d’aquest ganxo i respon amb una obvietat: "Sí, perquè si fos a la presó no podria ser en aquest estudi". Tot seguit, es recompon i afirma que ell no creu en els "màrtirs", sinó en "la democràcia i la separació de poders".

"Si no volia ser un màrtir, no hauria d’haver organitzat un referèndum fals i sí un de real. Ha perdut molta credibilitat", continua Noels, provocant ja l’enuig de Puigdemont. "No ho crec. El referèndum no va ser fals. Va ser real", replica l’exdirigent català.