Això deia Pedro Sánchez el 2015 sobre les empreses interposades per pagar menys impostos

El llavors secretari general del PSOE va assegurar en una entrevista a Tele 5 que exigiria la dimissió immediata de persones esquitxades per escàndols similars

a

a

1
Es llegeix en minuts

Un nou escàndol ha posat a la picota un altre ministre del Govern de Pedro Sánchez, aquesta vegada el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque. Segons ha sortit a la llum, l’astronauta té un xalet a Xàbia (Alacant) a nom d’una societat patrimonial, la qual cosa li hauria suposat un estalvi de fins a quatre impostos.

Fonts de la Moncloa han sortit al pas d’aquesta informació, amb aquest breu missatge: "Res del que publica ‘OK Diario’ constitueix ni cap il·legalitat ni cap irregularitat per part del ministre"‘OK Diario’.

El cas de Pedro Duque, recorda especialment el de Màxim Huerta, que va deixar el seu càrrec després d’admetre que durant tres exercicis fiscals va defraudar a Hisenda més de 200.000 euros. Després d’aquest primer escàndol, el juny passat, quan la legislatura de Sánchez s’iniciava després de la moció de censura, es van recordar les paraules que va dir el president durant una entrevista a Tele 5 el 2015, quan era secretari general del PSOE.

Les mateixes paraules tornen a ressonar avui.

Compromís amb els votants

Notícies relacionades

"Si jo tingués a l’executiva general del meu partit un responsable polític que crea una societat interposada per pagar la meitat dels impostos que li toca pagar, aquesta persona l’endemà estaria fora de la meva executiva [...]. És el compromís que jo assumeixo amb els meus votants i també amb els espanyols", va dir llavors l’avui president del Govern.

El cas de Pedro Duque arriba també després de la dimissió de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social,Carmen Montón, pelcas màster, i en ple terremot, aquesta setmana, pels àudios de la conversa de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, amb l’excomissari José Manuel Villarejo.