Ciutadans

Rivera retreu a Sánchez que es recolzi en ERC per aprovar els PGE: "Qualsevol Govern fort hi trencaria"

"No es pot governar Espanya amb qui vol liquidar Espanya, això ho entén tothom menys Sánchez", diu el de Ciutadans

zentauroepp45014422 graf1632 madrid 13 9 2018   el l der de ciudadanos  albert r180914130918

zentauroepp45014422 graf1632 madrid 13 9 2018 el l der de ciudadanos albert r180914130918 / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dijous que el president del Govern, Pedro Sánchez, es recolzi en les forces independentistes per tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i ha assegurat que qualsevol Govern "ferm" i "fort" trencaria amb els separatistes.

En declaracions a la COPE, el líder de Ciutadans ha valorat així l’amenaça d’ERC de no pactar el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2019 si la fiscal general de l’Estat no retira l’acusació del delicte de rebel·lió contra els presos del procés. Per Rivera, l’Executiu hauria d’haver trencat immediatament amb Esquerra després d’aquesta petició, perquè és el que faria un Govern "fort" i "ferm".

Entregat a ERC

Rivera atribueix a Sánchez haver-se "entregat" als independentistes i li retreu que respongués a aquesta amenaça amb una nova crida a l’enteniment i posant de relleu que el seu Govern ha abandonat la judicialització en la crisi política a Catalunya.

Notícies relacionades

Segons el líder taronja, el president ha arribat a reconèixer el recompte del referèndum de l’1 d’octubre i el critica per no haver descrit com a "cop" aquella jornada. D’aquesta manera, Ciutadans respon al fet que el president recordés a Joan Tardà, d’ERC, que la veu dels catalans no és la de la consulta separatista, perquè aquell dia només va participar el 47% de la població censada a Catalunya, sinó l’expressada en les eleccions del 21 de desembre quan va acudir a votar el 80%.

"No es pot governar Espanya amb qui vol liquidar Espanya, això ho entén tothom menys Sánchez", ha conclòs.