DIÀLEG A CATALUNYA

Torrent insta a passar "del referèndum impossible al referèndum inevitable"

Roger Torrent insta els partits independentistes a "no alimentar actituds efectistes però no efectives" i a fer passos "legítims"

El president del Parlament afirma que una sentència condemnatòria "faria irreversible la ruptura entre la societat catalana i l'Estat"

zentauroepp43533120 pla mig de president del parlament roger torrent durant la180529104604 / Laura Batlle

zentauroepp43533120 pla mig de president del parlament  roger torrent  durant la180529104604
zentauroepp45014654 graf1663 barcelona  13 09 2018   el presidente del parlament180913115430

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del ParlamentRoger Torrent, ha instat aquest dijous els partits independentistes a "no alimentar actituds efectistes però no efectives, i que els pròxims passos que facin siguin legítims i efectius", ja que, ha advertit, cal pensar en la part de Catalunya que no comparteix el mateix objectiu. 

Notícies relacionades

Així mateix, Torrent ha assegurat que és necessari assolir un acord respectat per tots, que, segons el seu parer, és la celebració d’un referèndum que permeti als catalans pronunciar-se a favor o en contra de la independència. Respecte a la proposta del president de l’Executiu, Pedro Sánchez, avisa que "un referèndum sobre l’Estatut és manifestament insuficient i no és el que vol la ciutadania catalana que fa vuit anys que està mobilitzada". Per això, el president del Parlament insta a passar "del referèndum impossible al referèndum inevitable". 

Tot i així, Roger Torrent continua advocant pel diàleg amb l’Estat, tot i que afirma que “no és franc” i que “no es pot parlar de diàleg havent-hi presos polítics”. Per això, ha afirmat que una sentència condemnatòria contra els "presos polítics i exiliats" catalans "faria irreversible la ruptura entre la ciutadania catalana i les institucions espanyoles", per la qual cosa el judici constituirà "la prova del cotó fluix de la democràcia espanyola".