El Suprem torna a rebutjar la llibertat de Forn

La sala que jutjarà la causa considera que l'agreujament de la salut de la seva mare no és suficient per aixecar la presó

forn

forn / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala del Tribunal Suprem que jutjarà els líders del procés processats per rebel·lió, malversació o desobediència ha tornat a denegar la llibertat a l’exconseller d’Interior Joaquim Forn. Entén que persisteix el risc de reiteració delictiva i de fuga que van portar l’instructor de la causa, Pablo Llarena, a enviar-lo a presó, i considera que l’agreujament de la salut de la seva mare, que al·legava, "per més que faci comprensible l’afectació emocional que batega en l’escrit presentat" el 3 d’agost passat, "no té virtualitat per deixar sense efecte la presó preventiva". 

Notícies relacionades

La sala resol la petició sense entrar a valorar la consistència dels indicis sobre els quals es funda el processament de Forn, que va ser confirmat per la Sala d’Apel·lacions. “La divisió funcional d’aquesta sala –òrgan predeterminat per la llei– està concebuda en garantia del dret constitucional dels processats a un tribunal imparcial. Ens permet mantenir una conscient distància respecte dels fets que seran, al seu dia, objecte d’enjudiciament. Ens preserva de qualsevol prejudici i, el que és més important, converteix les proves que seran practicades en el judici oral en l’única font valorativa sobre la qual construir el desenllaç d’aquest judici”, justifica la interlocutòria.

Els magistrats consideren que “no han variat les circumstàncies” que ja van ser ponderades en resolucions anteriors tant per Llarena com per la Sala de Recursos per confirmar la presó. Afegeix que les al·legacions de la defensa no introdueixen cap element que suggereixi una modificació dels pressupòsits sobre els quals descansa la mesura cautelar de presó que afecta el processat.