TUITAIRES PER LA INDEPENDÈNCIA

Gabriel Rufián, esbroncat en un congrés independentista

El diputat d'ERC és increpat al rebutjar una llista unitària amb el PDECat de cara les municipals

zentauroepp44860310 pla curt de gabriel rufian aquest dissabte 1 de setembre de 180901193049

zentauroepp44860310 pla curt de gabriel rufian aquest dissabte 1 de setembre de 180901193049 / Gerard Vila

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La localitat de Celrà (Girona) ha acollit aquest dissabte el primer Congrés de Tuitaires per la República, una trobada a la qual s’ha convidat representants de partits polítics i en què ha intervingut mitjançant un vídeo gravat l’expresident Carles Puigdemont. El conclave no ha pogut esquivar la tensió política, en aquest cas dins de l’univers independentista, i el diputat d’ERC Gabriel Rufián s’ha emportat la pitjor part.

Rufián ha sigut esbroncat per un sector del públic assistent quan ha mirat de justificar que ERC no vulgui anar en una llista conjunta amb el PDECat a les eleccions municipals del pròxim any. Durant un torn de preguntes, una persona ha exigit amb vehemència als partits que facin possible aquesta unitat electoral independentista. Rufián s’ha posat dret i, abans fins i tot de prendre la paraula, ja ha rebut alguns xiulets: "Espera, 'tranqui', 'tranqui'. Això ja sembla el Congrés", ha ironitzat. El moderador de l’acte ha demanat en aquell moment "respecte".

"Si cau la CUP i l’òrbita autodeterminista dels 'comuns', ja no és un front unitari. Si a Barcelona es fa una llista amb els convergents i ERC, ¿quant trigarà Ada Colau a sortir a La Sexta Noche durant una hora a dir que som els hereus de Pujol, que som els del 3% i que l’independentisme és de dretes? La millor manera de regalar l’alcaldia a Ada Colau és fer un front nacional", ha argumentat Rufián. Aquestes paraules han provocat gestos de desaprovació entre el públic, davant els quals el diputat i el moderador han hagut de demanar "calma".

"La senyora María"

Malgrat l’enrenou, Rufián ha prosseguit la seva explicació: "La senyora María, arribada de Múrcia fa 50 anys, que viu a Bellvitge i és votant de Felipe González de tota la santa vida. Que és progressista, republicana i d’esquerres. Allunyada de l’independentisme per raons ideològiques. Aquesta senyora veu segons quins discursos fem i pot arribar a pensar 'això em sona bé'. Però agradi més o agradi menys, quan després veu una altra part de l’independentisme, també imprescindible, aquesta senyora s’allunya. Ens agradi menys o ens agradi més. I a la senyora María, arribada de Múrcia fa més de 50 anys, la necessitem per guanyar, per molt que vostè digui que no", li ha replicat a un home del públic que mostrava visiblement el seu rebuig a aquestes paraules.

Notícies relacionades

"Pablo CasadoAlbert Rivera i Pedro Sánchez fent una crida a la unitat d’Espanya. ¿Oi que a vostè li sona molt malament això? Doncs potser a un senyor de Ciudad Real li sona molt bé. Doncs igual de malament que a vostè li sona això li sona a la senyora María de Bellvitge", ha sentenciat Rufián davant de nous gestos de desaprovació del públic.

Pots veure i escoltar l’episodi en el vídeo següent entre el minut 2:11:34 i el minut 2:17:00