Eleccions municipals el 2019

Manuel Valls decidirà al setembre si es presenta a l'alcaldia de Barcelona

El polític francès, nascut a la ciutat, advoca per una candidatura independent sense l'etiqueta de Cs

zentauroepp43051461 barcelona 23 04 2018 pol tica manuel valls en un acto de soc180528104907

zentauroepp43051461 barcelona 23 04 2018 pol tica manuel valls en un acto de soc180528104907 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exprimer ministre francès Manuel Valls decidirà al setembre si es presenta com a candidat al’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del 2019, segons ha avançat en declaracions al diari ‘Le Monde’.

Si ho fa, ha agregat, serà com a independent en una plataforma de personalitats procedents de diferents partits polítics i de grups de la societat civil.

Valls ha explicat a ‘Le Monde’ que la proposta buscaria “tornar a donar optimisme a la ciutat, amb un projecte de futur i de bona gestió”.

“Segueixo en fase de reflexió” i “prendré una decisió al setembre, perquè es tracta d’un canvi de vida i no només de vida política”, ha destacat el que va ser primer ministre del Govern socialista de François Hollande entre març del 2014 i desembre del 2016.

Suposaria, d’entrada,mudar-se a la capital catalana –on va néixer el 1962– i probablement tambéabandonar la seva acta de diputat francès, que va aconseguir el juny del 2017, mesos després d’haver sigut derrotat per Benoît Hamon en les primàries socialistes per a la candidatura a les presidencials.

El 6 de setembre té programada la seva presència en un acte a les Rambles de Barcelona per presentar un llibre col·lectiu, “Anatomia del procés”, que ha elaborat amb una desena d’altres autors, entre els quals hi ha el ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell.

Valls, que s’ha significat en els últims mesos a Espanya perintervencions públiques contra el procés independentista de Catalunya, no vol quedar-se encasellat únicament en aquestes posicions.

Segons ha afirmat a ‘Le Monde’, si es postula a les municipals, ho farà “com a independent amb una plataforma àmplia de personalitats que vinguin de formacions polítiques diferents (PSOECiutadans...), però també de catalanistes i de membres de la societat civil”.

Notícies relacionades

“Ciutadans recolzaria aquesta iniciativa”, ha afegit abans d’insistir que no vol una etiqueta de partit i per això ha entrat en contacte amb persones del món cultural i dels negocis.

‘Le Monde’ fa notar que la seva voluntat d’aliar-se amb altres formacions afronta dificultats, tenint en compte que el Partit Popular ha assenyalat que no està prevista una col·laboració i que els socialistes catalans han exclòs qualsevol coalició.