SUCCESSIÓ AL PP

Guerra de dades entre Santamaría i Casado: tots dos diuen que guanyaran amb el 60%

Els dos equips asseguren que tenen amarrats la majoria dels 3.082 compromissaris del congrés

Els dos finalistes mantenen una reunió "cordial" de 40 minuts a la seu de Génova

cospedal-casado-santamaria

cospedal-casado-santamaria

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Nervis i guerra psicològica de dades per desconcertar el compromissari del PP. Les dues candidatures finalistes en la batalla successòria, encapçalades per Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, donen xifres similars per assegurar que guanyaran el congrés extraordinari de finals d’aquesta setmana. Tant els portaveus oficials de l’exvicepresidenta com els del diputat asseguren comptar amb el suport de més del 60% dels 3.082 compromissaris que estan cridats a votar al conclave.

Els primers destaquen que Santamaría aconseguirà “una diferència de més de 15 punts” respecte a Casado i han detectat que el 50% dels compromissaris pròxims a María Dolores de Cospedal, que no va passar el primer tall de les primàries i que aquest dilluns va donar el recolzament públic a Casado, prefereixen l’exnúmero dos de la Moncloa abans que al vicesecretari del partit.

El paper de les dones

Per la seva part, un portaveu del diputat ha declarat que no s’han limitat “a fer vuits i nous”, sinó que han utilitzat “el 'big data', l’anàlisi de dades”, i que Casado obtindrà el 65% dels suports mentre que veuen a Santamaría “estancada en el 27%”. A més, al conèixer que l’exvicepresidenta ha editat un vídeo sobre el fet que es pot convertir en la primera dona presidenta d’Espanya, aquesta font ha remarcat que dels delegats que recolzen Casado “el 48% són dones”.

Notícies relacionades

Aquesta candidatura ha trucat “dues i tres vegades” a cada compromissari per saber “quin partit volen” i escoltar “els seus suggeriments” abans de preguntar-los qui votaran. L’equip del diputat té una llista dels delegats amb noms i cognoms. En vermell, els que estan amb Santamaría, i en verd els de Casado. Tot suposadament i amb un marge d’error desconegut.

Una cita "privada" de 40 minuts

A més, aquest migdia s’ha conegut que els dos finalistes han mantingut la reunió que tenien pendent. No ha sigut anunciada i, només posteriorment, fonts de les dues candidatures l’han confirmat. La trobada ha tingut lloc a la seu del PP a Génova i ha sigut “cordial”, coincideixen els seus assessors. Ha durat uns 40 minuts i s’escuden que ha sigut una cita “privada” per rebutjar donar-ne més detalls. “S’han dit cara a cara el mateix que diuen en públic”, ha deixat anar un col·laborador de Casado. Això és: no hi haurà unitat abans del congrés. Després ja es veurà.