TENSIÓ PER LA COL·LOCACIÓ D'UNES CREUS

Canet denunciarà els autors de l'agressió a la platja

L'alcaldessa, d'ERC, afirma que es tracta d'"ultres" del grup Els Segadors del Maresme

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

L’Ajuntament de Canet de Mar (Barcelona) interposarà una denúncia contra els ultres que aquest dilluns van causar tres ferits lleus a l’intentar retirar de la platja de la localitat creus groguesvan causar tres ferits lleus  que hi eren en suport alspolítics independentistes presos, segons ha anunciat avui la seva alcaldessa, Blanca Arbell.

En declaracions a Efe, l’alcaldessa ha indicat que els serveis jurídics del consistori estan ultimant la demanda per denunciar als agressors, que segons ha indicat són "ultres" del grup Els Segadors del Maresme, que "campen amb impunitat" per "buscar la confrontació" i que, assegura, van ferir tres veïns que intentaven evitar que traguessin les creus grogues.

De moment, els Mossos d’Esquadra han identificat quatre persones –membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), impulsors de la col·locació de les creus grogues–, mentre que la policia local de Canet ha identificat tretze persones més, entre ells alguns dels presumptes agressors, segons l’alcaldessa.

No són veïns del poble

Arbell, d’ERC, que lidera el consistori amb el recolzament de la plataforma local Unió de Canetencs, el PSC i Som Canet (ICV i Comuns), ha indicat que els agressors no són veïns del poble, sinó uns "ultres de la zona".

"No es pot permetre que actuïn amb aquesta impunitat", ha lamentat l’alcaldessa, que ha ressaltat que els veïns de Canet conviuen perfectament, sense cap tipus de conflicte, independentment de la seva opció política.

Segons l’alcaldessa, a la platja de Canet hi ha prou espai perquè hi hagi creus en suport als polítics presos i per a qualsevol altra expressió política, sempre que es faci pacíficament, per la qual cosa entén que els contraris a aquest tipus d’expressions haurien d’haver optat per posar banderes espanyoles i no per intentar treure les creus grogues.

"Com a Ajuntament intentem que tothom es pugui expressar lliurement, mentre no embrutin i no provoquin", ha assegurat l’alcaldessa. "Mentre no hi hagi conflicte, deixem que la gent es manifesti", ha insistit.

Rostres coberts

Segons ha explicat l’alcaldessa, la baralla es va produir cap a les quatre de la tarda, quan la platja estava freqüentada, moment en què una vintena de persones, algunes amb el rostre cobert i portant estelades, per dissimular, van començar a retirar les creus grogues que els CDR han posat a Canet, igual que en molts altres punts del litoral català.

"La gent que era allà, alguns dels quals havien posat les creus, van començar a dir: “¿Però què feu? Deixeu les creus’", ha indicat l’alcaldessa.

Segons Arbell, els ultres van respondre que havien acudit a "netejar la platja, que és de tots", en vista del que els partidaris de la independència van replicar que les creus no molestaven al lloc on eren.

Tant sí com no

"Si no ho entenen a les bones, ho entendran a les males", van respondre llavors les persones que volien treure les creus, segons la versió de l’alcaldessa. I amb una actitud de "prepotència i agressivitat" es va iniciar el forcejament entre els dos grups.

Notícies relacionades

"Busquen la confrontació. No hem de caure en la provocació", ha insistit l’alcaldessa, que governa un consistori on la CUP, el PDECat i el PP integren l’oposició.

Els tres ferits lleus d’ahir en aquest incident són una persona gran, a qui li van haver de cosir un punt a la cara, una dona de mitjana edat, que va haver d’estar en observació dues hores per un cop al cap, i un jove.