BROMA AL CONGRÉS

ERC cola una esmena als pressupostos per «remodelar» l'estació de Sant Esteve de les Roures

La petició per condicionar aquest poble fictici ha rebut el suport de Ciutadans i el PNB

rerew

rerew

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup parlamentari d'ERC  al Congrés ha colat una esmena als pressupostos generals de l'Estat per "remodelar" l'estació de tren del poble fictici de Sant Esteve de les Roures.

La broma d'aquest poble es va fer viral per les xarxes socials, i es van edificar virtualment tots els seus serveis a partir de diferents comptes de Twitter (ajuntament, partits polítics, policia, emergències...), després que en un informe de la Guàrdia Civil que es va traslladar al Tribunal Suprem s'assegurés que en aquest municipi s'havien perpetrat fins a 315 actes de violència entre l'1 de setembre i el 8 de novembre, segons van informar alguns mitjans de comunicació. Però Sant Esteve de les Roures no existeix, ni a Catalunya ni enlloc.

Notícies relacionades

I els republicans han aprofitat aquesta burla. Van presentar una esmena, que s'ha tirat endavant amb el suport de Ciutadans i el PNB, per la qual es demanen cinc milions d'euros per a una "remodelació integral, instal·lació d'ascensors, acreixement d'andanes i instal·lació de megafonia a l'estació", segons avança El Món. 

El grup liderat per Joan Tardà i Gabriel Rufián justifica que aquesta demanda forma part de «llarga reivindicació» dels habitants del poble a causa del «deteriorament en què està l'estació» i la «necessitat que puguin gaudir d'un transport i infraestructura ferroviària de qualitat».