CRISI CATALANA

El PSC avisa que donaria suport a un altre 155 si no es respecta la llei

Illa critica que l'«egoisme paralitzant» de Puigdemont impedeix formar Govern

jjubierre41389451 barcelona  barcelon s  21 12 2017 elecciones auton micas 21 171221203921

jjubierre41389451 barcelona barcelon s 21 12 2017 elecciones auton micas 21 171221203921

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha avisat aquest dilluns que en cas que els partits independentistes incompleixin novament la llei donaran suport a mantenir l'article 155: «Volem un Govern que respecti la legalitat vigent i això comporta l'aixecament de l'article 155, però si no ho fa s'hauran de tornar a aplicar les mesures que facin falta per restablir la legalitat». 

Illa ha admès que l'independentisme hauria d'aprendre del que ha passat després de la proclamació de la independència, que segons ell va produir «inseguretat jurídica, fractura social i fugida d'empreses», i canviar la seva estratègia política.

Sobre la possibilitat de revertir la dissolució del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Illa ha destacat que «depèn de per a què: cal actuar dins del marc legal; si és per vulnerar l'Estatut i la Constitució hi estarem en contra».

L'«egoisme paralitzant» de Puigdemont

Illa també ha criticat que l'expresident Carles Puigdemont «no faciliti» la formació d'un Govern pel seu «egoisme paralitzant», i ha considerat «estrany i ridícul» que la majoria parlamentària independentista no es posi d'acord.

En una roda de premsa a la seu del PSC, Illa ha dit que «Puigdemont és un problema per als mateixos independentistes» i ha assenyalat que la possibilitat que es repeteixin eleccions es deu a la «set de revenja» de l'expresident, que busca, segons la seva opinió, una «venjança» contra ERC.

Notícies relacionades

Així mateix, ha instat els independentistes a no reformar la Llei de Presidència, que permetria investir a distància Puigdemont, ja que fer-ho significaria «tornar al'escenari desafortunat i d'infaust record del 6 i 7 de setembre, quan es va trencar la legalitat a Catalunya».

Ha recordat, en aquest sentit, que el Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat per unanimitat que aquesta reforma vulneraria el reglament del Parlament, l'Estatut i la Constitució. «Demanem que no es torni a trencar la legalitat de manera unilateral, cosa que va tenir conseqüències molt negatives», ha asseverat.