TENSIÓ AL CENTRE

Apareixen pintades a l'institut dels nou professors investigats

Un docent assegura que «hi ha una instrumentalització del cas per part d'algú de fora i 6 o 7 famílies s'hi han prestat»

zentauroepp43133087 30 04 2018 pintadas en el ies palau foto 9delpalau180430114413

zentauroepp43133087 30 04 2018 pintadas en el ies palau foto 9delpalau180430114413

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), institut en el qual treballen els nou professors investigats per un presumpte delicte d'odi després d'«humiliar» els fills dels agents de la Guàrdia Civil, s'ha despertat amb un mural de pintades contra ells. A la façana de l'edifici se'ls acusa de «nazis separatistes» i «rates», entre altres mencions despectives, al costat dels seus noms i cognoms. Unes pintades que ja han estat esborrades. 

La tensió ha augmentat després queEl Mundopubliqués aquest diumenge un reportatge sobre aquests docents, i difongués obertament els seus noms i les seves fotografies. L'article va ser compartit pel líder de CiutadansAlbert Rivera, que va rebre una onada de retrets a Twitter. Per tot això, un grup de suport als educadors ha convocat una concentració de rebuig aquest dimarts vinent a les 12 hores a les portes de l'ajuntament del poble.

«Instrumentalització del cas»

Des del centre educatiu neguen les acusacions de la fiscalia i defensen la tasca dels seus mestres. Un professor de l'institut, Josep Lluís del Alcázar, ha assenyalat en declaracions a RAC1 que «és mentida que s'assenyalés cap alumne» i ha assegurat que «hi ha alumnes i pares que diuen que no va ser així». Ha burxat en que creu que «hi ha una instrumentalització del cas per part d'algú de fora i que 6 o 7 famílies s'hi han prestat», en un centre en el qual «hi ha desenes de famílies de guàrdies civils». 

Alcázar ha assegurat que des del Departament d'Ensenyament se'ls ha demanat «silenci» i que «no responguin a cap insult» a l'espera d'un diàleg entre les parts, i ha afirmat que «hi ha professors de baixa per ansietat» a causa de la «pressió a la qual se'ls ha sumit». «Poso la mà al foc pels nou mestres. Els conec des de fa temps. Mai abans han tingut cap cas i de sobte un 10% de la plantilla fa comentaris impropis contra els alumnes?», s'ha preguntat. Sobre Rivera, li ha demanat que parli amb el seu regidor al poble, que dirigeix la cartera d'Educació: «Si vol jo mateix li envio la resolució del Consell Escolar que diu que les acusacions són infundades», ha conclòs. 

El Consell Escolar de Catalunya nega les acusacions

Notícies relacionades

El president del Consell Escolar de Catalunya (CEC), Lluís Font, ha emès un comunicat que manifesta «la seva repulsa» pel tractament mediàtic i a les xarxes socials que han fet alguns mitjans i líders polítics, dels professors investigats. Font considera que hi ha hagut «unlinxament públic» d'aquests educadors, que constitueix «unagreu irresponsabilitat» i atempta contra els seus drets com a ciutadans en un sistema democràtic. Així mateix, reafirma la seva confiança en els investigats i assegura que «sempre han estat a l'altura dels reptes que havien d'afrontar».

A més, reivindica que l'escola ha d'estar oberta a l'entorn, preservant «la seva pròpia idiosincràsia» i proclama que com a institució social ha d'educar els alumnes en l'esperit crític. En el seu comunicat, afirma que en cap cas els professors van imposar la seva opinió ni van assenyalar els fills de guàrdies civils.