LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Detenen a Tenerife un activista social per injúries a la Corona

La Policia va arrestar Roberto Mesa i va requisar el seu equip informàtic

Detenen a Tenerife un activista social per injúries a la Corona

Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut un noi a Tenerife com a presumpte autor d'un delicte d'odi i injúries greus contra la Corona, segons han informat fonts del Cos Nacional de la Policia.

El detingut és Roberto Mesa, activista prosahrauí vinculat també amb altres moviments socials, detingut a primera hora d'aquest dimecres a casa seva, a Barrio Nuevo, al municipi La Laguna, i ha sigut traslladat a la comissaria de Policia Nacional de Tres de Mayo, on s'ha organitzat una concentració en suport a aquesta persona.

La detenció s'ha produït arran d'una causa oberta pel Jutjat d'Instrucció número 5 de Santa Cruz de Tenerife per una investigació "d'alta complexitat" per diferents delictes que està declarada com a secreta, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC).

Mesa està acusat d'un presumpte delicte d'odi i injúries per comentaris fets al seu compte de Facebook, on va arribar a escriure amb motiu de la visita a l'illa del rei Felip VI "Els borbons als taurons" o "Em cago en la monarquia, en el Rei i en tots els seus cossos repressius".

La seva advocada, Alicia Mújica, ha explicat als mitjans de comunicació a fora de la comissaria que els agents van arribar a les vuit del matí a la vivenda, van aixecar del llit els inquilins, van detenir Roberto Mesa i van requisar el seu equip informàtic.

Divendres davant el jutge

Ha comentat que està "tranquil" però al mateix temps "preocupat", ja que el seu cas "és una novetat" dins de l'anàlisi del dret de la llibertat d'expressió i els seus límits.

Notícies relacionades

La lletrada també ha apuntat que la causa s'ha declarat secreta i Mesa passarà demà divendres a disposició judicial, ja que durant tota la jornada els serveis policials es dedicaran a analitzar els equips informàtics.

La seva germana ha assegurat que la detenció "no és casualitat" perquè Roberto ha estat "agermanat" amb moltes causes socials a les Canàries i a Espanya. "No és casualitat que ens vulguin fer callar, no permetrem que vagin empresonant-nos i fent-nos por per dir el que pensem", ha afegit.