Willy Toledo planta el jutge que l'investiga per insultar Déu i la Verge

L'actor, imputat per un delicte contra els sentiments religiosos, qualifica la citació de "farsa" judicial

zentauroepp28353107 barcelona  barcelones  15 01 2015   cuaderno del domingo    180418094820

zentauroepp28353107 barcelona barcelones 15 01 2015 cuaderno del domingo 180418094820

1
Es llegeix en minuts

L'actor Willy Toledo no ha anat aquest dimecres a declarar davant el jutge que l'havia citat com a investigat per un delicte contra els sentiments religiosos a l'haver insultat Déu i la Verge, una incompareixença per la qual l'associació d'advocats cristians ha demanat que se'l multi.

El Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid havia citat per avui Willy Toledo per uns comentaris a la xarxa social Facebook en què criticava l'obertura de judici oral contra tres dones que el 2014 van fer una processó amb una gran vagina a Sevilla.

"Jo em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria", va escriure l'actor, que quan va saber la seva citació com a imputat ja va advertir que no aniria a declarar per no participar en una "farsa" i que l'haurien de detenir.

La presidenta de l'Associació d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha explicat al sortir del Jutjat que l'actor no ha presentat "cap motiu ni justificació legal" per a la seva incompareixença, per la qual cosa "no hi ha anat perquè no ha volgut".

Per això l'associació demanarà una multa i, si l'actor segueix sense comparèixer, sol·licitarà que se li imputi obstrucció a la justícia, segons Castellanos, que ha remarcat que Willy Toledo ha de complir la llei "com tothom".

Ha informat, a més, que el Jutjat encara no ha posat data per a una nova citació. 

Toledo va assegurar a Efe que és "indignant" que una "associació ultrafonamentalista catòlica com l'Associació d'Advocats Cristians pugui, avui dia, presentar una denúncia per blasfèmia, com si estiguéssim a l'edat mitjana".

"M'hauran de detenir"

És per això que va voler deixar clar que no es prestaria a "aquesta farsa". "Si em volen veure, m'hauran de venir a detenir", va destacar.

Notícies relacionades

Per l'actor, la llei que recull el delicte contra els sentiments religiosos és "antidemocràtica" perquè "impedeix als ateus expressar la seva opinió".

"Jo soc ateu i no crec en la virginitat ni en la santedat de la Verge Maria", va aclarir l'actor, que va subratllar que seguirà pensant el mateix encara que el posin a la presó.