Protesta salarial

Més de 200 funcionaris de presons s'encadenen a les portes d'Institucions Penitenciàries

Exigeixen l'equiparació de salaris entre presons per a les mateixes feines

Aniran a la vaga el 24 d'abril si no s'obre una negociació

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

funcionarios-prisiones-encadenados-img 4071

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Lligats amb una llarga cadena a les portes de la seu de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, 210 funcionaris de presons protesten aquest dimecres a Madrid per exigir al Govern una negociació col·lectiva i l'equiparació dels salaris entre les diferents presons que administra l'Estat.

La mobilització ha començat al migdia, i té previst durar deu hores. Tots els funcionaris que s'han encadenat són delegats dels sindicats ACAIP, UGT i CCOO, i coregen peticions com "mateix treball, igual salari" i "som funcionaris, no lacais".

700 euros de diferència

Els sindicats han convocat aquesta protesta contra les diferències salarials, en ocasions de fins a 700 euros bruts, entre treballadors de la mateixa categoria i amb la mateixa feina segons la presó on treballin.    

L'Estat té classificats els centres penitenciaris en nou categories, que al seu torn deparen nou salaris diferents per a funcionaris de la mateixa classe.

Avui integren el col·lectiu de funcionaris i personal laboral de Presons 23.000 treballadors, que podrien declarar-se en vaga a partir del 24 d'abril.

Notícies relacionades

Els sindicats volen que els pressupostos de l'Estat contemplin l'equiparació, que tindria un cost de 57 milions d'euros, segons han informat als grups parlamentaris, i suposaria un increment mitjà de 500 euros per als funcionaris afectats.

Els sindicats reclamen, a més, que es cobreixin 3.000 places que continuen vacants a les presons sota administració de l'Estat (excloses les catalanes).