CATALUNYA

Sáenz de Santamaría titlla Torrent de masclista per referir-se a ella com a "Soraya"

Missatge a Puigdemont: "Es creu que posa i treu rei quan l'únic que ho fa és el poble de Catalunya"

"A mi l'únic que em sona bé és un candidat dins de la llei i fora de la presó", afegeix la vicepresidenta

zentauroepp41778091 madrid  25 01 18  comparecencia de la vicepresidenta del gob180125124621

zentauroepp41778091 madrid 25 01 18 comparecencia de la vicepresidenta del gob180125124621

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha protestat aquest dijous contra el tractament que li dispensa el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Segons la número dos de Rajoy, el fet que es referís a ella com "la vicepresidenta Soraya" exemplifica un comportament "masclista" que encara segueix viu en la política. Concretament, Sáenz de Santamaría es referia al dia que Torrent va anunciar la suspensió del primer ple d'investidura, en què Carles Puigdemont era el candidat designat.

"En el mateix discurs va dir Carles Puidemont Casamajó, i a mi, vicepresidenta Soraya; ja no tenim dret al cognom i que se'ns tracti amb dignitat", s'ha queixat en una entrevista a Antena 3, al ser preguntada per una vaga feminista a la qual no s'ha referit en concret. No obstant, sí que ha admès la situació de desigualtat que segueix afectant la dona "a qui li costa molt arribar als càrrecs i que se la reconegui": en la seva opinió, socialment "l'home és el brillant, i la dona, la treballadora".

Santamaría també ha valorat l'actualitat catalana, a l'afirmar que Puigdemont, fugit a Brussel·les des de finals de desembre, es dedica a "enredar" quan "perd quota de pantalla", però ha advertit que Catalunya no pot estar "pendent dels seus capritxos". Segons ha recalcat, es creu que "treu i posa rei" quan "l'únic que ho fa és el poble de Catalunya".

Sobre la insistència en la candidatura de Jordi Sànchez, en presó preventiva, per presidir la Generalitat. "A mi l'únic que em sona bé és un candidat dins de la llei i fora de la presó", ha recalcat Santamaria, que ha afirmat que Puigdemont es "resisteix a retirar-se del panorama" polític perquè això "s'ha convertit en el seu modus vivendi".

El "rotllo" del procés

Notícies relacionades

Santamaría ha assegurat que els independentistes estan amb el seu "rotllo del procés" però ha recalcat que "el que ha hagut de tornar la paga als funcionaris de la Generalitat de Catalunya es diu Govern d'Espanya, amb l'article 155". "Aquí cobren les universitats, cobren els concerts i cobra tothom perquè nosaltres gestionem", ha assegurat.

Després de recordar que hi havia independentistes que auguraven fa mesos que hi hauria "mobilitzacions" pel 155 i que seria "dramàtic", ara es veu que a Catalunya hi ha una "certa tranquil·litat".