LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Cremen fotos del Rei a Banyoles per celebrar la sentència d'Estrasburg

Un centenar de persones es congreguen davant l'ajuntament de la població i brinden per la sentència

42501789 60

42501789 60
42501851 60

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar de persones es van congregar ahir a la nit a Banyoles (Pla de l'Estany) per cremar fotos del Rei i celebrar així la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que determina que aquest acte entra dins de l'àmbit de la llibertat d'expressió.

Sota el lema Jo també cremo la corona espanyola, els participants, convocats per entitats independentistes de la comarca del Pla de l'Estany, es van concentrar davant l'ajuntament de la localitat i van fer un brindis per la sentència del tribunal d'Estrasburg.

Notícies relacionades

En la seva sentència, el TEDH revoca la condemna imposada pels tribunals espanyols a Enric Stern i a Jaume Roure, d'una multa de 2.700 euros a cadascun, per un delicte d'injúries a la Corona, per haver cremat a Girona el 2007 una foto gegant dels Reis.

Precisament, en l'acte d'ahir a la nit a Banyoles hi va estar present Jaume Roure, veí de la població, que va agrair el suport rebut en aquest temps i va indicar que la sentència demostra que l'Estat espanyol "vulnera drets fonamentals".