3,8 MILIONS EN FIANCES

Òmnium i l'ANC reuneixen prop de 5,8 milions en la seva caixa de solidaritat

Les entitats han costejat una sanció a Homs de 30.000 euros i han destinat 3,8 milions al pagament de fiances

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

La caixa de solidaritat que guarda l'ANC Òmnium Cultural sota clau per recolzar econòmicament els investigats i condemnats pel procés sobiranista ha començat l'any amb un superàvit de prop de 5,8 milions d'euros.

Segons un informe econòmic de l'ANC, durant l'any passat es van ingressar gairebé 6 milions d'euros, dels quals cal restar la sanció de 30.000 euros que van pagar a l'exconseller Francesc Homs condemnat per la consulta del 9-N. A més, 3,8 milions d'euros s'han destinat a pagar fiances al Tribunal de Comptes i al Tribunal Suprem. 

Notícies relacionades

Per tant, al fons actual hi ha uns 1,9 milions d'euros, però l'organització no registra com a despeses les fiances al considerar-les retornables i assegura que tanca el 2017 amb un total de 5.785.613 euros.

L'entitat sobiranista assegura que els fons només s'utilitzen per recolzar les persones "perseguides" pel procés i que els comptes estan a nom de l'ANC. Els donatius dels socis i simpatitzants "computen com a donatius" i expliquen que "els pagaments de sancions per compte de tercers" fiscalment també ho són.