EL POLS INDEPENDENTISTA

ANC i Òmnium obren una "caixa de solidaritat" per pagar multes judicials al sobiranisme

Les entitats creen un compte corrent que tindrà com a auditors els expresidents del Parlament

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han anunciat aquest dilluns l'obertura d'una "caixa de solidaritat" per recollir aportacions econòmiques dels ciutadans en suport als càrrecs sobiranistes multats per la justícia. Les entitats sobiranistes han aprofitat la mobilització en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha declarat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a investigadaTribunal Superior de Justícia de Catalunya, per anunciar aquesta iniciativa.

Es tracta d'una iniciativa que consisteix en l'obertura d'un compte corrent que comptarà com a auditors externs amb els expresidents del Parlament Ernest Benach, Núria de Gispert Joan Rigol. Segons la web, aquesta proposta "permet afrontar totes les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques".

Notícies relacionades

Afegeix el text que "aquestes actuacions han de respondre a iniciatives acordades per les entitats i partits sobiranistes o bé seguir el mandat de les urnes i els acords del Parlament i el Govern en favor del procés independentista".

La iniciativa pot servir per ajudar a sufragar les multes imposades a l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, pel procés participatiu del 9-N del 2014.