On Catalunya

Gastronomia

Els tomàquets estan de festa a Manresa

Aquest dissabte tindrà lloc al passeig de Pere III de la capital del Bages un mercat amb 16 llocs de productors locals de l’hortalissa estrella

Un productor de lhorta de Manresa mstra un tomaquet

Un productor de lhorta de Manresa mstra un tomaquet / Oscar Bayona

1
Es llegeix en minuts
Gemma Camps

El tomàquet en totes la seva formes i colors, és a dir, en totes les seves varietats (de Montserrat, esquena verd de Manresa, rosa ple del Bages, de quatre cantos, de penjar, del Pare Benet, cor de bou, verd de marge, pebroter i bombeta), és el gran protagonista de la Festa del Tomàquet del Bages, que acull Manresa per novè any consecutiu. L’objectiu d’aquest acte organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, juntament amb una comissió integrada per entitats i productors, és reivindicar el producte de proximitat aprofitant la riquesa de l’horta que envolta la capital del Bages i, en concret, un dels seus productes estrella: el tomàquet. I en el moment àlgid de la seva recol·lecció.

El programa, que compta amb més d’una vintena d’activitats i de degustacions, i amb el formatge com el producte convidat de la present edició, celebra aquest cap de setmana una de les seves propostes estrella. Es tracta del Mercat del Tomàquet, que tindrà lloc aquest dissabte al passeig de Pere III, davant del Centre Cultural el Casino. Durant tot el matí hi haurà 16 parades de productors locals d’aquesta hortalissa. Serà una oportunitat per tal que els consumidors puguin conèixer els agricultors que hi ha al darrere d’un producte local que destaca per la seva qualitat.

Notícies relacionades

Els llocs de venda de tomàquets, formatge i també de cervesa artesana estaran acompanyats amb tapes i un espai per a la degustació amb productes dels expositors. A més, al llarg del matí, la venda de productes es complementarà amb tastos i tallers, que inclouran una xerrada de la coneguda cuinera Maria Nicolau. La popular xef explicarà receptes i trucs per cuinar les diferents varietats de tomàquet que es poden trobar al mercat i també quines són les millors depenent de cada plat.

Els actes van començar el passat dia 19 amb la visita d’un ramat de cabres en transhumància que van creuar Manresa. També s’han realitzat demostracions de cuina, maridatges, visites, un sopar ofert per xefs de la ciutat i la comarca amb vuit platillos protagonitzats pel tomàquet, tallers i cinefòrum. Dissabte, matí i tarda, els cellers de la zona oferiran tapes amb tomàquet en els seus wine bars. I diumenge al matí es podrà visitar la Torre Lluvià, amb degustació de tomàquets inclosa.

Temes:

Manresa Mercats