ENTREVISTA

Anna Gabriel: "És Suïssa la que decidirà què fa amb mi"

L'exdiputada de la CUP diu que sol·licitarà asil polític si Espanya demana la seva extradició

zentauroepp42213670 180220105852

zentauroepp42213670 180220105852

1
Es llegeix en minuts

Després de fer-se públic aquesta matinada que Anna Gabriel es quedarà a Suïssa i no anirà dimecres al Tribunal Suprem, la dirigent de la CUP ha declarat en una entrevista a la Radiotelevisió Suïssa (RTS): "És Suïssa la que decidirà què fa amb mi".

L'exdiputada anticapitalista admet que la seva decisió d'anar-se'n a Ginebra és "dura" perquè l'allunya de la seva família i els amics i analitza els diferents escenaris que es poden donar a partir d'ara: que el jutge del Suprem Pablo Llarena demani la seva extradició i "llavors serà Suïssa" la que decideixi el seu futur.

"Amb els nostres advocats hem analitzat que una extradició seria il·legal perquè no hi ha cap base per sostenir que jo he comès un delicte, tenim tota la base per defensar que és una persecució política. Tenim moltes manifestacions del tribunal, de la policia, dels jutges... per dir que no és un tribunal imparcial, que és una persecució política. I Suïssa no accepta les extradicions de persones que són perseguides políticament", afirma Gabriel.

L'asil polític

Notícies relacionades

L'exdiputada anticapitalista també contempla la possibilitat que Suïssa accepti l'extradició i decideixi empresonar-la durant el procés.

Finalment, Gabriel nega que hagi sol·licitat asil polític al país helvètic i que té intenció de reprendre la seva trajectòria acadèmica com a professora de Dret. No obstant, assegura que sol·licitarà l'asil en cas que hi hagi una demanda d'extradició per part de l'Estat espanyol.